Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
donderdag11jun2020

Voorjaarsseizoen Het Bewaarde Land van start

Afgelopen maandag is het voorjaarsseizoen van Het Bewaarde Land van start gegaan. De aftrap vond plaats in de gemeentebossen bij Groot Loo in Hilvarenbeek. Deze nieuwe locatie van Het Bewaarde Land zou pas in september in gebruik worden genomen, maar vanwege de coronamaatregelen werd deze startdatum voor de verandering niet uitgesteld, maar naar voren gehaald. Zo konden de leerlingen van Basisschool Starrebos gewoon deelnemen aan Het Bewaarde Land en gedurende drie schooldagen de natuur ontdekken. Met de fiets, want dat is veel corona-bestendiger dan samen in de auto naar een andere locatie gaan! 

HBL Nieuws: aftrap Hilvarenbeek 2

Artikel in Hilverbode juni

Download hier bovenstaande artikelen:

Artikel start Hilvarenbeek in Brabants Dagblad

Artikel start Hilvarenbeek in de Hilverbode

 

Het Bewaarde Land in coronatijden

Het Bewaarde Land gaat dit (voor)jar net even anders. Veel scholen haakten af door corona. Van de 17 klassen die dit voorjaar zouden komen zijn er nog 3 over. Voor die klassen zetten we ons volop in om samen met onze vrijwilligers een corona-proof programma te draaien. 

Wat komt daar allemaal bij kijken?
Een eerste opgave is ervoor zorgen dat de kinderen op de locatie komen. Normaal gesproken zouden ouders de kinderen in groepjes per auto vervoeren vanaf school. Nu komen de kinderen zelf met hun ouders rechtstreeks naar de locaties of met de fiets. Eenmaal gearriveerd, krijgen alle kinderen een tasje met materialen die ze tijdens een dag in Het Bewaarde Land kunnen gebruiken, zoals loepjes, blinddoeken en spiegeltjes. Daarnaast nemen ze eigen drinkbekers en soeplepels mee voor de heerlijke Fleurensoep. Ook de vrijwilligers hebben hun eigen materialen, zodat zij zo min mogelijk hoeven uit te wisselen.

De activiteiten zijn aangepast zodat de vrijwilligers 1,5 meter afstand van de kinderen  en van elkaar kunnen houden. Kinderen hoeven onderling geen afstand van elkaar te houden. Waar normaalgesproken een vrijwilliger de kinderen helpt met een blinddoek omdoen, helpen de kinderen nu elkaar. Mocht contact tussen vrijwilligers en kinderen onvermijdelijk zijn dan zijn er beschermingsmiddelen als handschoentjes, mondkapjes, natuurlijke zeep en desinfectiemiddel beschikbaar.

Aan het eind van de dag reinigen de vrijwilligers de gebruikte materialen. Wanneer er minder dan 24 uur tussen een bezoek aan een Bewaarde Land-locatie zit, gebruiken we bij de volgende dag een reserveset materialen.