Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
donderdag03jan2019

Opleiding woensdag 29 mei 2019 in Brabant

Trek jij vaak de natuur in met (klein)kinderen en vind je het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met ze te delen? Dan is Wachter of Fleur worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou. 

Over Het Bewaarde Land
Tijdens het natuurbelevingsproject “Het Bewaarde Land” verkennen kinderen uit groep 4, 5 en 6 de natuur tijdens drie dagen in drie opeenvolgende weken. Dit doen zij samen met speciaal voor Het Bewaarde Land opgeleide vrijwilligers: “de Wachters en Fleuren van Het Bewaarde Land”.

Het programma wordt aangeboden in het voor- en najaar onder schooltijd.

Als Wachter ben je in staat om een groepje van maximaal 8 kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen.

Als Fleur ben je de gastvrouw/gastheer van het programma. Daarnaast weet je jouw liefde voor de natuur op kinderen over te brengen door ze mee te nemen in een verhaal dat je vertelt. Natuurkennis is niet echt noodzakelijk, wel leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je graag met kinderen werkt.

Eendaagse opleiding in Brabant op woensdag 29 mei 2019 voor Brabantse locaties
Om nieuwe wachters de kans te geven komend voorjaar snel in te stromen verzorgen we in Brabant een intensieve eendagscursus op woensdag 29 mei 2019.
Tijdens deze eendagsopleiding komen de belangrijkste onderdelen van het kinderprogramma aan bod. Daarnaast is er ruimte om te bespreken hoe je de kinderen het beste kunt begeleiden. Na de opleiding loop je een serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter.

Heb je interesse om wachter of Fleur te worden dan zijn er ook andere manieren om ingewerkt te worden door een aantal keer mee te lopen met ervaren wachters.

Aanmelding
Heb je interesse om deel te nemen aan een van de komende opleidingen? Neem dan contact op met één van de locatiecoördinatoren (te vinden op deze site) of meld je hier aan. 

Opfrisdagen
Tijdens regelmatig terugkerende opfrisdagen en excursies diepen we bepaalde thema’s nog verder uit. Je leert dan ook jouw collega's goed kennen.