Op zoek naar vogels in de rietvelden van het Nationaal Park Lauwersmeer (13 mei)

In de uitgestrekte rietvelden in het zuiden van het Nationaal Park Lauwersmeer wemelt het gelukkig nog van de vogels, zoals bijv. de rietzanger, rietgors, baardman, kleine karekiet, blauwborst, snor en roerdomp. Maar ook roofvogels kun je er tegenkomen, zoals de bruine kiekendief, de buizerd, de torenvalk, de sperwer en misschien wel de zeearend!

 

De Vogelwerkgroep van IVN Westerkwartier e.o. organiseert op vrijdag 13 mei 2022 om 10.00.u. een wandeling in het zuid-oostelijke deel van het park. Op deze wandeling van ca. 5,5 km gaan we proberen zoveel mogelijk soorten waar te nemen!

 

De wandeling duurt ongeveer 2-2,5 uur en voert door een gebied waar ook Schotse Hooglanders en Konikpaarden grazen. De paden kunnen dus behoorlijk oneffen en op een enkele plek misschien nog wat drassig zijn. Goeie stevige schoenen, die ook tegen wat nattigheid kunnen, zijn dan ook zeker aan te raden! De wandeling is daarom ook minder geschikt voor (al te jonge) kinderen.

Een verrekijker is  aan te bevelen. Er zijn evt. enkele leenkijkers beschikbaar.

Het terrein maakt het lastig om telescopen te hanteren: die nemen we dan ook niet mee!

 

Er gaan minimaal 2 gidsen mee op deze wandeling.

Op deze route zijn honden NIET toegestaan!

 

De startplaats is een parkeerplaats aan de Kwelderweg.
De Kwelderweg vormt de zuidgrens van NP Lauwersmeer.  De parkeerplaats ligt vlakbij de zijweg met de naam Wester Nieuwkruisland, en wordt met een P-bord op de weg aangegeven.  Vanuit het westen: 3,2 km vanaf Lauwersmeerweg. Vanuit het oosten: 4 km vanaf Nittersweg. Coördinaten: N53° 19.311′ E6° 12.367′

 

Aanmelden is verplicht: via website Nationale Vogelweek

Max. aantal deelnemers: 20

Op zoek naar vogels in de rietvelden van het Nationaal Park Lauwersmeer (13 mei) 13 mei 2022 - 10:00
Wanneer
vrijdag 13 mei 2022
10:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina