Stekjesmarkt op de Natuurtuin

Het is elk jaar druk tijdens de stekjesmarkt. Vooraf of op de dag zelf komen mensen plantjes of zaden brengen die ze over hebt na het scheuren van mooie planten in de eigen tuin. Of zaailingen uit de moestuin van bijvoorbeeld tomaten of kruiden. Deze zijn dan beschikbaar voor tuinliefhebbers die iets nieuws zoeken voor in de tuin. Gezellig, leerzaam (door dat je plantjes en informatie uitwisselt) en goed voor de biodiversiteit! Ook voor het milieu – we maken een ander blij met plantjes die we zelf over hebben, gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en hergebruiken potjes om ze in te zetten.

Dit jaar hebben we ook een tafel met afgedankte kamerplantjes die je mag adopteren en een nieuw leven geven. Ter plekke verpotten kan ook, met gedoneerde tweedehands potten, o.l.v. Linde die aan huis een plant-o-theek beheert voor kamerplanten.

De Stekjesmarkt van het IVN is altijd tegelijk met Kinderboerderijdag van Natuurtuin ’t Bundertje. Spelletjes, informatie en weetjes over gezonde dieren, dus een gezellige middag voor alle leeftijden. Dan nog een bezoek aan de Stekjesmarkt voor een nieuw plantje om mee te nemen naar huis!

Meer informatie natuurtuin@meierijstad.nl

18 mei 2024 - 13:00
Wanneer
zaterdag 18 mei 2024
13:00 tot 16:00
Waar
Natuurtuin
Patrijsdonk 53A
5467 AC Veghel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina