Nacht van de vleermuis

In geheel Nederland wordt in het laatste weekend van augustus aandacht geschonken aan de Nacht van de Vleermuis. Op zaterdag 24 augustus heeft natuurvereniging IVN Veghel voor belangstellenden, jong en oud, een vleermuizenexcursie gepland in de schemering en duisternis van de nacht rondom Kasteel Heeswijk. Verzamelen 20.15 op de nieuwe parkeerplaats Kanaaldijk-Noord 4, Heeswijk; aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vleermuizen staan natuurlijk centraal maar er wordt ook aandacht geschonken aan overige nachtdieren.

In de duisternis komt een andere natuur tot leven: vleermuizen, reeën, uilen en nachtvlinders worden actief en gaan op zoek naar voedsel. Veelal onhoorbaar verplaatsen zij zich; af en toe laten enkele dieren zich ook horen: een contactroepje van (jonge)uilen, blaffende reeën. Mogelijk ook dat de glimwormen hun lichtjes laten schijnen om een partner te attenderen op hun aanwezigheid.

De kans dat we vleermuizen zoals dwergvleermuis, rosse vleermuis en watervleermuis zien vliegen en jagen is groot. Vleermuisgeluiden zijn echter voor het menselijk oor nagenoeg niet te horen. Wel met een batdetector. We zullen ook horen dat elke soort een ander geluid maakt. Het vleermuizen-leven wordt uit de doeken gedaan en zal eenieder worden geconfronteerd met de wondere wereld van het enige vliegende zoogdier ter wereld!

Denk aan warme kleding, stevige schoenen of laarzen en een zaklamp. Liever geen honden.

Meer informatie www.nachtvandevleermuis.nl, www.ivn-veghel.nl en Gerard van Leiden 06-22082634.

 

24 augustus 2024 - 20:15
Wanneer
zaterdag 24 augustus 2024
20:15 tot 23:00
Waar
Kasteel Heeswijk
Kanaaldijk-Noord 4
5463KW Heeswijk Dinther
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina