koffie met koek 3op1 Klimaat en duurzaamheid

Groen Café

Valkenswaard-Waalre 23 januari 2023

Waalre heeft een nieuw café erbij: Groen Café.

Groen Café opent haar deuren binnenkort in Waalre. Het is niet het café dat je waarschijnlijk voor ogen hebt met terras, bar en bierpomp. Groen Café gaat bijeenkomsten organiseren rond het thema groen. Sprekers krijgen een podium om met aanwezigen in dialoog te gaan over allerlei actuele thema’s over natuur, klimaat en duurzaamheid.
Het is een initiatief van Trefpunt Groen, de Art & Tech Society en Bibliotheek Eindhoven, waar Bibliotheek Waalre onderdeel van uitmaakt. Bibliotheek Eindhoven heeft al enkele drukbezochte Groen Café bijeenkomsten georganiseerd. IVN Veldhoven Eindhoven Vessem is nauw betrokken bij de programmering.

Ontmoetingsplek

Onze IVN-afdeling maakte onlangs kennis met Margot Lasance, programmamaker Bibliotheek Waalre. Zij zet zich vol enthousiasme in om Groen Café in Waalre tot een succes te maken. Zij gaat op zoek naar inspirerende onderwerpen en sprekers. IVN gaat met haar meedenken en op zoek naar boeiende thema’s. Deze kunnen variëren van een spreker die een lokaal initiatief toelicht tot een natuurboekenschrijver die zijn verhaal vertelt. Een bijeenkomst is echt een succes wanneer de toehoorders de dialoog met elkaar aangaan. Het Groen Café wil een plek zijn om informatie te vergaren en uit te wisselen en een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die zich verbonden voelt met natuur in al zijn vormen.

Breder publiek

IVN organiseert zelf ook lezingen die passen in de Groen Café formule. Dit zou gezien kunnen worden als concurrerend. De kracht van samenwerking biedt veel meer waarde. Het Groen Café kan aanhaken op IVN-initiatieven waardoor deze bij een breder publiek onder de aandacht komen. IVN kan aansluiten bij thema’s die in het Café worden besproken. Groen Café biedt kortom extra gelegenheid en faciliteiten om de natuur te laten spreken.

groen cafe 230322Netwerkborrel

De eerste bijeenkomst staat gepland voor woensdagavond 22 maart 2023 over duurzame, biologische, lokale voedselproductie. Nieuwsgierig? Lees er alles over en meld je meteen aan (onderaan pagina in link).
Het Groen Café strijkt neer in het Huis van Waalre. Laten daar nou toch een bar en tap aanwezig zijn om de samenkomst af te sluiten met een netwerkborrel.

Voor informatie en suggesties kun je contact opnemen met:
Henk de Vrind (e-mail: henkdevrind@gmail.com) en/of
Peter Bleijs (e-mail: p.bleys@kpnplanet.nl).

Ontdek meer over

Deel deze pagina