Oldenzaal-Losser e.o.
Gezondheid
dinsdag19dec2017

100 x Groene Visite!

                              

Op 18 december 2017  komen vrijwilligers van IVN Oldenzaal met hun seizoenskoffer voor de 100ste visite van dit jaar bij zorgcentrum Dr. Eekmanhof te Denekamp.Bij de start in 2015 zijn er 35 visites afgelegd in 2016 waren het er 86 en dit jaar precies 100!

Deze visites worden met open armen ontvangen in de zorgcentra die bezocht worden. Dit aanbod sluit prachtig aan bij de beleving van de bewoners.

 

De groene visite is een activiteit waarbij IVN-vrijwilligers met een “Natuurkoffer” op visite gaan bij ouderen met geheugenproblemen, die in een zorgcentrum of verpleeghuis verblijven.In de seizoenskoffer zitten voorwerpen van “natuur uit eigen omgeving”.

Mooie natuurfoto’s en producten passend bij het seizoen: zoals uitlopende, bloeiende en gekleurde takken, bloemen, zaden, een nestkastje, cd met vogelgeluiden, groente en fruit uit de moestuin…enz. Beeld, geur en aanraken, kortom alle zintuigen worden geprikkeld! De bedoeling hierbij is om mooie herinneringen op te halen en zo de ouderen een gezellig natuur moment aan de bieden. De 14 enthousiaste vrijwilligers met liefde voor groen en natuur van IVN Oldenzaal komen elk seizoen met een andere koffer op bezoek. De groene visite is een gezamenlijk initiatief van Natuur en Milieu Overijssel en IVN Oldenzaal. Ze komen in N-O Twente langs bij De Scholtenhof, Gereia, De Molenkamp, en de Mariahof in Oldenzaal, Zorgboerderij Sleiderink in Beuningen, Zorghuis De Huiskamer en Dr. Eekmanhof in Denekamp, De Tiekerhoek in Overdinkel, Den Oostenborgh in Ootmarsum en Sint Jozef in Weerselo.

Voor meer informatie over de ‘Groene Visite’ is te vinden op de website van IVN Oldenzaal

www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal