Bomen en struiken

Wilgen knotten

Oldenzaal-Losser e.o. 4 maart 2024

Stakenbeek en Frans Halsstraat.

 

Afgelopen woensdag, 28 februari 2024, en de komende twee woensdagen gaan wij met leerlingen van de afdeling groen van het Twents Carmel College, locatie Potskampstaat de wilgen langs de Stakenbeek aan de Boerskottenlaan knotten. Voor deze leerlingen is het een prachtige praktijkopdracht. De meesten gaan dan ook met veel plezier aan de slag. Snel komen ze erachter dat zagen met de pistoolzaag (handsnoeizaag), staand op een ladder, best inspannend is en de jas gaat dan ook snel uit. Ze verwijderen eenjarige takken (de tenen), tweejarige (de staken) en de meerjarige takken (het boerengerief).

De gemeente Oldenzaal heeft ervoor gezorgd, middels twee slootplanken, dat de andere kant van de beek ook goed bereikbaar is. En het andere materiaal kunnen wij lenen van Overijssels Landschap. Zowel de gemeente, Overijssels Landschap en waterschap Vechtstromen werken van harte mee aan dit project. Fijn dat dit mogelijk is.

 

 

De takken worden verzameld op het grasveld tegenover de beek. Een flink aantal van deze takken zullen wij gaan gebruiken om langs de sloten te planten aan de Frans Halsstraat. Dit doen wij in samenwerking met de woningbouwvereniging. De gemeente draagt er zorg voor dat de rest van de takken  opgehaald wordt.

En wij hopen dat de takken aan de Frans Halsstraat uit zullen groeien tot mooie knotwilgen waar wij, de dieren en planten jarenlang plezier van zullen beleven.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina