Scharrelkids

 

Weet jij nog hoe het voelt om languit op de rug in het gras te liggen en naar de wolken te kijken? Om over paadjes te struinen en urenlang moddertaartjes te bakken? Met Scharrelkids laat IVN Oldenzaal-Losser e.o.ouders en kinderen ontdekken hoe leuk buitenspelen is.

IVN Oldenzaal-Losser e.o. organiseert ieder seizoen de Scharrelkids-doedag. De Scharrelkids-doedag is voor kinderen van 5 tot 12 jaar, zij zijn samen met hun (groot)ouders of verzorgers welkom in het Arboretum Poortbulten in De Lutte. Op een speelse manier samen buiten ontdekken, genieten van de bijzonderheden van het seizoen en gewoon lekker scharrelen in de natuur.

Hoe leuk is het om in de lente eens te kijken wat er zoal in de vijver leeft, en in de zomer gaan de schoenen uit en lopen we over een spannend blote-voetenpad. In de hefst gaan we kijken waar de spinnen zitten en op een koude winterdag kunnen we van alles leren over de vogels die bij de voedertafel komen. Dit doen we en nog veel meer……elk seizoen weer nieuwe activiteiten!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en belangstelling hebben voor de werkgroep Scharrelkids, of vragen hebben over deze activiteit dan kun je contact opnemen met:

Ingrid Christenhusz e-mail: ingridchristenhusz@gmail.com

Werkgroep Scharrelkids

De Scharrelkids-doedag biedt inspiratie en tips om met het hele gezin naar buiten te gaan. Dat is niet alleen heel erg leuk maar ook heel goed voor kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Je beweegt meer en ademt gezondere lucht in.