Schoolactiviteiten

“Plezier in de Natuur”

Kinderen komen vaak niet meer vanzelfsprekend in contact met “natuur”. Toch zijn juist kinderen in de basisschoolleeftijd graag buiten. Ze zijn leergierig en vinden alles spannend: dieren, planten, bloemen etc. Zelf op ontdekkingstocht geeft ze “plezier in de natuur”

In OLdenzaal ging de werkgroep schoolactiviteiten in mei 2008 van start in de heemtuin van kinderboerderij “De Höfte”. Met leerlingen uit groep 7 van verschillende Oldenzaalse basisscholen werd het project BEESTJES uitgevoerd. Sindsdien is dit veldwerkproject een jaarlijks terugkomende activiteit. In Losser organiseren wij in de maand mei het project  WATERDIERTJES in het Arboretum Poortbulten voor leerlingen van groep 6.

In Oldenzaal zijn wij met het project HERFST in 2009 van start gegaan. Dit project is opgezet voor kinderen uit groep 4 van de Oldenzaalse basisscholen. In de weken rond de herfstvakantie voeren we dit project uit in het prachtige bos “Het Hooge Venterink”, gelegen aan de Burg. Wallerstraat in de wijk Zuid Berghuizen en eigendom van Natuurmonumenten. En in Losser wordt voor leerlingen van groep 7 ook een HERFSTPROJECT aangeboden in de Duivelshof, een natuurgebied gelegen tussen De Lutte en Losser, ook eigendom van Natuurmonumenten.

Wil jij ook meewerken als schoolgids?

Ben je enthousiast geworden en vind je het leuk om met  (basisschool)leelingen om te gaan dan is de werkgroep schoolgidsen wellicht iets voor jou.

Voor informatie kun je terecht bij:

Harry Roeloffzen, e-mail: h.roeloffzen@gmail.com