Duurzame activiteiten in bibliotheken Nieuwkoop en Ter Aar Klimaat en duurzaamheid

Duurzame activiteiten in bibliotheken Nieuwkoop en Ter Aar

Nieuwkoop 30 augustus 2022

Beste Nieuwkoper en/of groenliefhebber,

 

Ben jij ook graag bezig met duurzaamheid, of wil je hier meer mee doen? Dan heeft de Bibliotheek een leuk nieuwtje: vanaf september organiseren ze i.s.m. lokale partners duurzame activiteiten in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand kunnen jong en oud hier gaan ontdekken hoe je op een leuke en toegankelijke manier ‘groener’ kunt leven.

 

Met de uitbreiding van het Huis van Duurzaamheid naar gemeente Nieuwkoop wil de Bibliotheek inwoners ondersteunen, informeren en inspireren bij het samen bouwen aan een toekomstbestendige samenleving. Daarnaast is het Huis van Duurzaamheid een (online) plek waar particulieren, ondernemers, professionals en organisaties elkaar kunnen ontmoeten.

Inspirerende activiteiten voor jong en oud

Iedere maand kunnen volwassenen tijdens de uiteenlopende activiteiten inspiratie opdoen voor een duurzamere levensstijl. Denk aan workshops over (moes)tuinieren, fashionswaps, en wildpluktochten. Ook kinderen kunnen tijdens de maandelijkse GroenMakers-activiteit kennismaken met duurzame thema’s: van water- en landsafari’s tot natuuryoga en recyclekunst.

Informatie en samenwerking

Kijk voor meer informatie over het Huis van Duurzaamheid en het activiteitenprogramma op: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/activiteiten/duurzaamheid.html

Als Huis van Duurzaamheid werken ze graag samen met lokale, duurzame ondernemers en organisaties.

Wil je een mogelijke samenwerking verkennen? Neem dan contact op of kom langs bij een activiteit!

Ontdek meer over

Deel deze pagina