Natuurspeurders ( 8 t/m 12 jaar )

 

Natuurspeurders, de natuur jeugdgroep van IVN Nieuwkoop

“De Natuurspeurders” vormen sinds 2006 de jeugdgroep van IVN-Nieuwkoop. De doelgroep is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ben je geïnteresseerd in de natuur en wil je daar graag meer van weten, kom gerust een keertje bij ons kijken. Eén keer per maand op woensdagmiddag 14.30-16.00 uur gaan de Natuurspeurders op pad. (Neem contact op met de leiding voor de exacte data.)

Er zijn 3 leidinggevenden bij de jeugdgroep: Corrina, Marianne en Ria. Als we naar een andere locatie gaan wordt er soms een beroep op de ouders gedaan zodat er genoeg auto’s zijn.
De activiteiten die georganiseerd worden zijn bijvoorbeeld: vogels spotten met verrekijkers, waterdiertjes zoeken met schepnetten, insecten bekijken in loep-potjes en met microscopen, uilenballen uitpluizen en varen op de plas. Soms steken we de handen eens flink uit de mouwen en knotten we de wilgen in de heemtuin. Ook kweken we allerlei groenten in de vierkante meter tuinen die ook in de heemtuin staan.
Het lidmaatschap bedraagt €17,50 per (school-)jaar. Als er een plaatsje vrij is kun je ook halverwege het schooljaar nog lid worden. Neem contact op met Marianne Hoogstad voor de data van dit jaar.

Coördinator: Marianne Hoogstad,

email:  mariannehoogstad@hotmail.com