Natuurspeelplaats

De IVN-natuurspeelplaats ligt op de hoek Beerstratenlaan/Weissenbruchlaan in Nieuwkoop. Het terrein grenst aan onze heemtuin.
Een natuurspeelplaats is een speelplaats opgebouwd met natuurlijke materialen, zoals hout, riet, water, gras en natuurlijke elementen zoals een waterpartij, eilandjes en een zandstrand. Alle kinderen van Nieuwkoop zijn welkom in de tuin van zonsopgang tot zonsondergang.

Contactpersoon: Ben Tersteeg, telefoon 0172-408846,
bentersteeg@kpnmail.nl

Natuurspeelplaats

Werken in de natuurspeeltuin

Werkdagen natuurspeeltuin Elke vierde zaterdag in de maand werken we in de natuurspeeltuin. We hebben besloten daar deze zomer mee door te gaan. Welke werkzaamheden gaan we dan doen? Belangrijk is het bosplantsoen te maaien om te voorkomen dat de nog kleine bomen door de plantengroei overwoekerd raken. We gaan dit een aantal keren doen, net zo lang tot bomen voldoende groot zijn zodat de planten minder gelegenheid krijgen om groot te groeien. Maaien is zwaar werk, dat gaan Ben en Jaap doen, die zijn ervoor opgeleid. Het maaisel afvoeren is licht werk, dat kan iedereen. Daarnaast lopen we na of de bomen moeten vastgebonden, gesnoeid, enz. Misschien moeten we ook een aantal waterplanten verwijderen. Komt u ook helpen? We zijn met een gezellige werkgroep en iedereen werkt naar zijn/haar eigen mogelijkheden.

We starten op zaterdag om 09:00 uur in ons verenigingsgebouw de Stal met koffie/thee, pauze is om ongeveer 11:00 uur. Als je tijd hebt, kun je om ongeveer 13:00 uur een kop soep nemen. Heb je weinig tijd: ook een uurtje werken rekenen we goed. Je mag ook tijdens de koffiepauze voor de gezelligheid komen.

Eventuele vragen/opmerkingen naar Ben Tersteeg en/of Jaap Verlare, telefoon 0172-408846 (Ben) of 06-54222942 (Jaap).

U bent van harte welkom
Kennedylaan 33 A Nieuwkoop