Scholenwerkgroep

KikkerScholenwerkgroep bij IVN Nieuwkoop 

Als IVN vinden wij het belangrijk dat kinderen, behalve in de klas, ook buiten lessen over de natuur krijgen aangeboden. Deze lessen beogen dat de kinderen behalve meer kennis, ook meer aandacht en liefde voor de natuur krijgen.
De scholenwerkgroep is daarom in 2010 nieuw leven ingeblazen en begonnen met het inventariseren van de belangstelling vanuit de basisscholen voor buitenlessen. 
Inmiddels heeft de scholenwerkgroep de basisscholen een programma aangeboden voor het schooljaar 2011-2012 voor alle groepen. Sommige lessen hebben al plaatsgevonden en de verslagen hiervan kunt u hieronder lezen. Andere lessen volgen gedurende de loop van het schooljaar. Bij deze lessen zijn onze vrijwilligers, natuur(groot)ouders, actief om de kinderen te begeleiden en te vertellen over de wonderen der natuur. Lijkt het u leuk om bij deze lessen te helpen, heeft u een ochtendje ter beschikking? Aarzel dan niet en kom eens kijken. Voor informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!

Contactpersoon: Corrina van den Berg. Telefoon: 0172-572903.
 

Kikkerpad in de Heemtuin

Eind april is het Kikkerpad uitgezet in de Heemtuin. De scholenwerkgroep onder leiding van Corinna kreeg de groepen 1/2 van de Basisscholen op bezoek. In groepjes van 4-6 kinderen werden de opdrachtjes uitgevoerd. We hadden geluk met het mooie weer, de Bruine Kikkers deden echt hun best om kikkerdril te maken en bij het slootje vissen werd zelfs een Salamader en een Stekelbaars gevangen. Ook was er kikkerdril te bekijken in een accubak. Natuurlijk laten we alles weer vrij na afloop.

Slootje vissen in Buytenwegh

In de laatste week van de maand mei was de scholenwerkgroep van het IVN-Nieuwkoop onder leiding van Corinna van de Berg druk met “slootje vissen” in park Buytenwegh. De kinderen waren reuze enthousiast en er werd van alles gevangen. Na afloop gingen de kinderen moe en voldaan weer naar school. Het waren leerzame dagen.