IVN Amstelveen
Natuur in de Buurt
dinsdag10mei2022

14e Amstellanddag, 12 juni 2022

Ontdek dit bijzondere unieke landschap in de groene long van de stad.

Zondag 12 juni 2022 organiseert Stichting Beschermers Amstelland na twee jaar weer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit waardevolle eeuwenoude natuur- en cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich doorheen slingert en dat tot diep Amsterdam in steekt. We laten zien hoe belangrijk het is om deze groene long te beschermen.

De Stichting Beschermers Amstelland zet zich ervoor in dat het gebied gevrijwaard blijft van verstedelijking en dat het landschap duurzaam en natuur-inclusief wordt beheerd.

Actieve steun van bewoners en recreanten is hiervoor nodig. Wordt daarom donateur van onze stichting  www.beschermersamstelland.nl

Op 12 juni is er veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven.

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met muziek van Accu Fanfare. De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, zal de opening verrichten. Voorts zijn hier de hele dag activiteiten.

Ga in het gebied op bezoek bij de boer, maak een wandeling onder leiding van een gids, doe mee met de poldersafari in de Ronde Hoep Er is voor elk wat wils, ook voor de kinderen.

Op de Weidevogelboulevard in de Bovenkerkerpolder wordt u uitgelegd waarom het zo goed gaat met de weidevogels in Amstelland. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel wordt het historisch kwartier geopend en kunt Beth Haim, de eeuwenoude Joodse begraafplaats, de Amstelkerk, de Urbanuskerk en het Amstellandmuseum bezoeken.

Vele kunstenaars stellen ook dit jaar hun ateliers open voor publiek. In het historische Gezellenhuis in Ouderkerk is een fototentoonstelling over Amstelland te zien en in Uithoorn is er een kunstroute.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck. Het Amstelpark bestaat 50 jaar. Aan de overzijde van de Amstel laat Tuinpark Amstelglorie haar groene pracht zien.  

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets.

De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag.

Er is nog veel meer: kijk voor het totale progamma en de kaart op www.beschermersamstelland.nl en facebook @stichtingbeschermersamstelland

De kaart met activiteiten en het programma is te downloaden van de website.