Natuurkoffer werkgroep

Met de IVN Natuurkoffer breng je de natuur bij de mensen thuis. (Dementerende) ouderen die niet meer zelf op pad kunnen geef je een heerlijke middag door hen in aanraking te brengen met van alles uit de natuur. Je laat hen stralen en genieten met de Natuurkoffer. Jouw inspanningen verhogen de kwaliteit van leven voor ouderen. Het concept van de natuurkoffer is ontwikkeld door een IVN’er uit Zwolle die dit bedacht als afstudeeropdracht voor zijn natuurgidsenopleiding. Daarna heeft de natuurkoffer een grote vlucht genomen binnen IVN en een belangrijke plaats ingenomen bij het programma ‘Groen, Grijs en Gelukkig’ van IVN Landelijk.

IVN Amstelveen heeft besloten dit ook op te pakken en hiervoor een werkgroep op te zetten die met die koffer op stap gaat naar zorginstellingen in Amstelveen. Dit zit, begin 2022, in de opstartfase.

Leden van de werkgroep worden onderdeel van een netwerk van IVN’ers in Noord-Holland die allemaal met de natuurkoffer werken en via het platform ‘Ons IVN’ worden kennis, ideeën en informatie uitgewisseld.

Een impressie van het werken met de natuurkoffer.

Ben je geïnteresseerd om hier aan mee te doen, lid te worden van de werkgroep in oprichting en dit samen verder uit te werken, neem contact op met Ina Wisselink