Schuilingcongres-6: Hoogeveenherstel in het Bargerveen

Het Bargerveen is één van de laatste restanten ‘levend hoogveen’ van Nederland. Vanuit de Natura 2000 doelstellingen moeten de provincie Drenthe en de beheerders het hoogveenherstel op gang brengen en zij willen jullie laten zien dat dit een uitdagende, maar haalbare doelstelling is.

Organisatie
Het zesde Schuilingcongres wordt opnieuw georganiseerd door: de Hogeschool Van Hall Larenstein, de Rijksuniversiteit Groningen en de Historische Vereniging Annen. Het programma is gewijd aan de toekomstplannen voor het gebied ‘Bargerveen’. Dit natuurgebied is deels in bezit van Staatsbosbeheer en deze voert ook het beheer. Ook de provincie Drenthe speelt een belangrijke rol bij de planvorming en inrichting van dit gebied. Daarom zijn deze partijen betrokken bij de invulling van het programma. De provincie Drenthe heeft een geldelijke bijdrage geleverd om de toegang -zoals ook bij voorgaande uitvoeringen – laagdrempelig te kunnen houden.

Inschrijving en deelnamekosten
Uw inschrijving dient uiterlijk op 16 juni binnen te zijn. Er kunnen maximaal 120 personen deelnemen. De deelnamekosten bedragen € 50,– p.p. In deze kosten zijn koffie, lunch, kosten huurfiets en aan het eind van de dag een drankje en een hapje inbegrepen. Een gelimiteerd aantal studenten en ‘particulieren’ (zoals IVN-gidsen) kunnen tegen een gereduceerd bedrag van € 15,– p.p. deelnemen. Wilt u in aanmerking komen voor deelname tegen dit gereduceerd tarief, dan kunt u daarover contact opnemen met Roelof Eleveld.

Wilt u zich aanmelden, klik dan hier voor het digitale aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding en de informatie om uw betaling te regelen.

Locatie
Het Schuilingcongres wordt gehouden in het Sportlandgoed Zwartemeer. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar via de A37 en neem dan afslag 7 -richting Zwartemeer.

Inlichtingen
Meer informatie over het Schuilingcongres kunt u inwinnen bij:
Roelof Eleveld via 06 22107382 of
email: Schuilingcongres@gmail.com

Zie voor meer info onderstaande brochure:
Programma Schuilingcongres en aanmelding

Deelname aan de activiteit geschiedt geheel op eigen risico.

Waar
Sportlandgoed Zwartemeer
Verlengde van Echtenskanaal Noordzijde 2
7894EA Zwartemeer
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 50,–
  • Maximaal aantal deelnemers: 120
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina