Junior Rangers

Je kunt aspirant Junior Ranger worden zodra je naar het voortgezet onderwijs gaat. Het project is voor jeugd van 12 tot ongeveer 18 jaar. Wat doen de aspirant Junior Rangers van het Dwingelderveld? Vanaf september zijn we samen het gebied en de omgeving aan het verkennen. We kijken ook buiten de grenzen van het Nationaal Park. Natuurlijk willen we iets leren en samen aan de slag gaan, maar we vergeten niet om lol met elkaar te maken. We zijn op zoek naar een plek waar we samen verantwoordelijk voor willen zijn. Samen beheren en samen leren. Aan het einde van het jaar sluiten we af met een kampweekend. Tijdens dit weekend worden de eindpresentaties gegeven om daarna het Junior Ranger-certificaat in ontvangst te nemen.

 • paddenstoelen zoeken en soep maken
 • kennismaken met beheer en onderhoud natuurgebieden
 • bodemonderzoek

Lees meer over de Junior Rangers op de landelijke IVN website!

Agenda Junior Rangers
2019 - 2020

Planning onder voorbehoud!

11, 12, 13-09-2020
 

 September kamp                                            

10-10-2020
 
Landelijke JR dag Markerwadden / Veld EHBO / Miniexcursies

07-11-2020
 

Natuurwerkdag
19-12-2020
 
Meehelpen JR DFW uitgifte kerstbomen
16-01-2021
 
Nestkastjes maken en controleren /  beheerswerkzaamheden schaapskooi Ruinen
13-02-2021

Uitwisseling Sallandse Heuvelrug
 

20-03-2021 Landelijke Opschoondag / Broeihopen ringslangen
 

17-04-2021
 

Nachtvlinderen / Veld EHBO / Miniexcursies
29-05-2021
 
Vissen en tegelijk ringslangen bekijken
02, 03 en 04-2021 Kamp met JR WW en JR DFW

Nieuws van de Junior Rangers:

 • Junior Rangers bezoeken ecoduct Dwingelderveld!
   
 • Junior Rangers in het Dwingelderveld! Begin oktober 2018 hielden de Junior Rangers Dwingelderveld hun kamp.. Lees hier meer!
   
 • Ontmoeting van onze groep JR Dwingelderveld met de JR Drents Friese Wold:
  "We hebben elkaar ontmoet in het Drents Friese Wold. Het is leuk om ook  eens een andere groep JR te ontmoeten. Eerst hadden we ruim tijd om met elkaar te eten, met marsmallows als toetje. en te horen en zien wat zij zoal doen, wat hun gebied is. De bedoeling was dat we de Draaihals en/of de Nachtzwaluw zouden horen of zelfs zien. Daarom hadden we na de gezellige maaltijd een lange avondwandeling door de Kale Duinen. Veel gekletst, en we maakten natuurlijk veel te veel lawaai. Dus we hoorden geen draaihals of nachtzwaluw. We hebben het echt nog geprobeerd, 10 minuten doodstil gezeten op een duin, en een deel van de wandeling heel stil gelopen. Maar niks. Dus daarna maar weer gezellig gekletst met elkaar. Allemaal genoten van deze gezellige avond met elkaar."

IVN Hoogeveen JR