Natuurfotografie

Kennis delen met elkaar over natuur en fotografie. Onder dat motto is eind 2018 de werkgroep Natuurfotografie van start gegaan.

De werkgroep heeft momenteel 32 leden en trekt er maandelijks op uit om in de natuur te fotograferen. Dit is nagenoeg altijd onder begeleiding van een natuurgids. Voor de techniek van fotograferen zijn er onder de leden een aantal zeer deskundig, dus hulp is er altijd.

Er is altijd een opdracht waarbij we als rode draad biodiversiteit hebben. Na iedere fototocht is er ook een bespreekavond over de gemaakte foto's en wordt er een thema behandeld met interne of externe sprekers.

In deze coronatijden is een alternatief gevonden voor de gezamenlijke wandelingen en bijeenkomsten. De geplande gebieden gaat men alleen of met tweetallen bezoeken en volgens thema foto’s maken. Op de avond van de geplande bijeenkomst komt men online samen en worden de ingezonden foto’s bekeken en besproken. Op deze wijze, al is het dan niet geheel zoals we willen, blijven we toch actief als fotowerkgroep.

Om lid te worden van de werkgroep hoef je geen ervaren fotograaf te zijn. Zowel voor de beginnende als de meer ervaren fotograaf is er plek in de werkgroep. Het is juist de bedoeling van elkaar te leren, elkaar te inspireren en kennis te delen.

Ook bijvoorbeeld ervaren vogelaars en natuurgidsen zijn lid van de werkgroep en lopen mee met een wandeling. Met elkaar genieten van de natuur en dat vastleggen op een foto. 

Mocht je interesse hebben of wil je graag een keer meelopen? Neem dan contact op met Gerard Janssen, 06-1174 8460. U kunt ook mailen naar ivngravefotobeheer@gmail.com.