Natuurfotografie

Kennis delen met elkaar over natuur en fotografie. Onder dat motto is eind 2018 de werkgroep Natuurfotografie van start gegaan.

De werkgroep heeft momenteel 32 leden en trekt er maandelijks op uit om in de natuur te fotograferen. Dit is nagenoeg altijd onder begeleiding van een natuurgids. Voor de techniek van fotograferen zijn er onder de leden een aantal zeer deskundig, dus hulp is er altijd.

Er is altijd een opdracht waarbij we als rode draad biodiversiteit hebben. Na iedere fototocht is er ook een bespreekavond over de gemaakte foto's en wordt er een thema behandeld met interne of externe sprekers.

Ook bijvoorbeeld ervaren vogelaars en natuurgidsen zijn lid van de werkgroep en lopen mee met een wandeling. Met elkaar genieten van de natuur en dat vastleggen op een foto. 

Ondanks de coronamaatregelen heeft de natuurfotowerkgroep toch iedere maand haar fotowandeling kunnen maken. Ook het bekijken en delen van elkaars foto’s is altijd wel gelukt, zij het digitaal.

De laatste fotowandeling vond plaats in een mistig Den Bosch waar onder aanvoering van 2 natuurgidsen van de plaatselijke IVN-vereniging de stadsnatuur bekeken en gefotografeerd is. Dit leverde mooie en mysterieuze plaatjes op. Leest u aub verder onder de foto. IVN Grave vogelwerkgroepBinnen de werkgroep is nog altijd ruimte voor nieuwe leden. Indien u interesse heeft voor natuurfotografie en dit graag in een gezelschap met kennis van zowel fotografie als natuur wilt doen, word u van harte uitgenodigd. Mail naar ivngravefotobeheer@gmail.comBellen mag ook naar 06-1174 8460.