Natuurfotografie

 

Kennis delen met elkaar over natuur en fotografie. Onder dat motto is eind 2018 de werkgroep Natuurfotografie van start gegaan.

De werkgroep heeft momenteel 32 leden en trekt er maandelijks op uit om in de natuur te fotograferen. Dit is nagenoeg altijd onder begeleiding van een natuurgids. Voor de techniek van fotograferen zijn er onder de leden een aantal zeer deskundig, dus hulp is er altijd.

Er is altijd een opdracht waarbij we als rode draad biodiversiteit hebben. Na iedere fototocht is er ook een bespreekavond over de gemaakte foto's en wordt er een thema behandeld met interne of externe sprekers.

Ook bijvoorbeeld ervaren vogelaars en natuurgidsen zijn lid van de werkgroep en lopen mee met een wandeling. Met elkaar genieten van de natuur en dat vastleggen op een foto. 

Ondanks de coronamaatregelen maakte de werkgroep Natuurfotografie toch iedere maand een fotowandeling en hield een bespreking van de gemaakte foto’s. Als de coronamaatregelen dat toelaten gaan ze gezamenlijk op pad en hebben de bespreking in het Buitenhuis. Is dat niet het geval dan wordt het gebied individueel bezocht en kunnen de gemaakte foto’s digitaal bekeken worden.

Voor 2022 is er al een programma opgesteld. Ze vinden steeds weer nieuwe plekjes en uitdagingen. Soms wat verder weg,  maar meestal dichtbij huis, zoals het Mariëndal, het Raamdal en Keent, zijn er fantastische gebieden om foto’s te maken. 

Binnen de werkgroep is nog altijd ruimte voor nieuwe leden. Indien u interesse heeft voor natuurfotografie en dit graag in een gezelschap met kennis van zowel fotografie als natuur wilt doen, word u van harte uitgenodigd. Mail naar ivngravefotobeheer@gmail.comBellen mag ook naar 06-1174 8460.

Op onderstaande foto ziet u een westelijke helmlockspar (Tsuga) op Mariendaal. Bovenaan zonnestralen op 29 januari 2022 om 13.15 uur.  Door Inge Bonninga en Gerard Janssen.

Fotografie IVN Grave