Informatiebijeenkomst Maasheggen Monitoring Project

Resultaten tellingen dieren en planten in Maasheggen 2023

Na het succes van afgelopen jaar zijn er afgelopen zomer wederom, op initiatief van Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en vijf kennisorganisaties (RAVON, FLORON, Vlinderstichting, Dassenwerkgroep en SOVON), tal van diersoorten en planten in het Maasheggengebied geteld.

Op maandag 20 november worden de resultaten van die tellingen gedeeld tijdens een informatiebijeenkomst in MFA Het Kruispunt in Beugen. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel de vrijwilligers die hebben geholpen bij de monitoring én voor nieuwe geïnteresseerden die mee willen tellen.

Hoe ontwikkelt de flora en fauna in het Maasheggengebied zich? Hoe reageren planten en dieren op de verschillende vormen van beheer? En wat zijn de gevolgen van de keuze voor een meer natuurvriendelijke landbouw? Om die vragen te kunnen beantwoorden trekken in de komende jaren regelmatig vrijwilligers het UNESCO-gebied De Maasheggen in om specifieke plant- en diersoorten te tellen.

Afgelopen jaar hebben diverse veldbijeenkomsten plaatsgevonden waarin vrijwilligers hebben geleerd hoe de verschillende soortgroepen geteld kunnen worden. Op 20 november wordt een terugkoppeling gegeven op de resultaten van afgelopen jaar en wordt vooruitgeblikt naar 2024. Ook wordt er vergeleken met het teljaar van 2022. Daarnaast bestaat weer de mogelijkheid om met de soortenorganisaties in gesprek te gaan.

Wil je ook ‘telvrijwilliger’ worden en/of ben je benieuwd naar de eerste resultaten? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 20 november in MFA Het Kruispunt, Kerkplein 6 in Beugen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@maasheggenunesco.com.

Maasheggen
Waar
Het Kruispunt Beugen
Kerkplein 6
5835 AT Beugen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Rolf Boersma

Monitoring Maasheggen Project Maasvallei

Ontdek meer over

Deel deze pagina