Jeugd en IVN

Ook voor kinderen en jongeren hebben wij verschillende mogelijkheden om natuur te beleven.

Op zaterdag 23 november gingen het Jeugd- en Jongeren IVN aan de slag voor de tuin van het Emmausklooster in Velp. Dit is een samenwerking tussen het JeugdIVN, de vogelwerkgroep en Avant Spirit. Samen gaan we de vogelnestkastjes vervangen en een insectenhotel maken. Jeugd en jongeren werken op hun eigen niveau.

Dit was de tweede jeugdactiviteit van dit seizoen. In december is er geen Jeugd IVN vanwege de feestdagen. In januari 2020 hebben we een echte winterochtend. Klik hieronder op Jeugd IVN Grave als je meer wilt lezen. Voor een indruk kun je ook verslagen lezen van activiteiten die al geweest zijn. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met een van onze jeugdleiders.

Monique vd Hark, tel. 0486-47 28 09, mail: moniquevdhark@gmail.com of Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09, mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN Grave is een jeugdgroep, voor kinderen vanaf 8 jaar. De groep komt op 8 zaterdagochtenden per (school)jaar bij elkaar om meer te leren over natuur, dieren en milieu door hier actief mee bezig te zijn en zelf te ontdekken, ervaren en beleven.  Klik op de link en scroll naar de agenda 2019-2020. Er zijn kinderen die stoppen als ze naar de brugklas gaan. Of stromen door ..

* Het  Jongeren IVN is er voor natuuractiviteiten op maat. Bijvoorbeeld zelf een uilenkast timmeren en onderhouden, meehelpen tijdens een Natuurwerkochtend of een natuurspeurtocht maken voor het JeugdIVN. Meestal zijn de bijeenkomsten samen met het Jeugd IVN, soms ook apart.

* IVN Grave heeft een Belevingsbos ontwikkeld op Landgoed Mariëndaal naast de Kinderboerderij. Dit geeft meer kinderen de gelegenheid om in de natuur te spelen. Ze kunnen zich er helemaal uitleven: lopen over het blotevoetenpad, klimmen in een boom of touw, verstoppen in een van de hutten, kleine kriebelbeestjes zoeken, spelen met water. De laatste aanwinst is een heuze boomhut, een echte topattractie. 

* Het Belevingsbos is vrij toegankelijk en ook uitermate geschikt voor een kinderfeestje, dat u gewoon zelf kunt organiseren. Wij verzoeken u dan het bos hierna schoon achter te laten. Desgewenst kan een gids de kinderen over de natuur vertellen, mits daar minstens één voor de kinderen bekende volwassene bij is. De kosten voor een gids bedragen € 20,00. Belt u hiervoor met onze coördinator "Natuurbeleving op aanvraag".

Bent u juf of meester en wilt u graag leerlingen de natuur laten beleven? Kijkt u dan eens bij Natuur op schoolIVN Grave helpt u graag.