Jeugd en IVN

Ook voor kinderen en jongeren hebben wij verschillende mogelijkheden om natuur te beleven. 

De eerstvolgende keer is op 22 juni met de "Wij in de wei-picknick". De tradionele picknick ter afsluiting van het seizoen, maar deze keer in de wei bij een boer. 

Na de zomervakantie is er weer een nieuw seizoen vol activiteiten. Heb je interesse? Neem dan contact op met een van onze jeugdbegeleiders.

Monique vd Hark, tel. 0486-47 28 09, mail: moniquevdhark@gmail.com of Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09, mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN Grave is een jeugdgroep, voor kinderen vanaf 8 jaar. De groep komt op 8 zaterdagochtenden per (school)jaar bij elkaar om meer te leren over natuur, dieren en milieu door hier actief mee bezig te zijn en zelf te ontdekken, ervaren en beleven.  Klik maar eens op de link en scroll naar de agenda 2018-2019. Er zijn kinderen die stoppen als ze naar de brugklas gaan. Of stromen door ..

* Het  Jongeren IVN is er voor natuuractiviteiten op maat. Bijvoorbeeld zelf een uilenkast timmeren en onderhouden, meehelpen tijdens de Natuurwerkochtend, een fotoserie of film maken over het Jeugd IVN en/of de werkgroepen, meepraten over en werken aan de inrichting van het Belevingsbos. Meestal is het samen met het Jeugd IVN, soms ook apart.

* IVN Grave heeft een Belevingsbos ontwikkeld op Landgoed Mariëndaal naast de Kinderboerderij. Dit geeft meer kinderen de gelegenheid om in de natuur te spelen. Ze kunnen zich er helemaal uitleven: lopen over het blotevoetenpad, klimmen in een boom of touw, verstoppen in een van de hutten, kleine kriebelbeestjes zoeken, spelen met water. De laatste aanwinst is een heuze boomhut, een echte topattractie. 

* Het Belevingsbos is vrij toegankelijk en ook uitermate geschikt voor een kinderfeestje, dat u gewoon zelf kunt organiseren. Wij verzoeken u dan het bos hierna schoon achter te laten. Desgewenst kan een gids de kinderen over de natuur vertellen, mits daar minstens één voor de kinderen bekende volwassene bij is. De kosten voor een gids bedragen € 20,00. Belt u hiervoor met onze coördinator "Natuurbeleving op aanvraag".

Bent u juf of meester en wilt u graag leerlingen de natuur laten beleven? Kijkt u dan eens bij Natuur op schoolIVN Grave helpt u graag.