Jeugd en IVN

Voor kinderen en jongeren hebben wij verschillende mogelijkheden om natuur te beleven. IVN Grave heeft een Jeugd IVN (voor 8 tot 12-jarigen) en een Jongeren IVN (voor 12 jaar en ouder).

Elke groep werkt op een passend niveau. Zo kun je doorgroeien en steeds meer leren over dieren, planten, milieu en duurzaamheid. Zo kun je zelf concreet meehelpen aan het behoud van onze kostbare planeet.

Onlangs bracht de groep een hulde aan de Sequoiaboom, 135 jaar oud en daarom een "groene Eiffeltoren" in Grave. De Nederlandse naam van deze boom is Mammoetboom.Jeugd IVN sequoia

Jeugd IVN Grave is een jeugdgroep, voor kinderen vanaf 8 jaar. De groep komt op 8 zaterdagochtenden per (school)jaar bij elkaar om meer te leren over natuur, dieren en milieu door hier actief mee bezig te zijn en zelf te ontdekken, ervaren en beleven.  Kijk op de speciale pagina ook voor de agenda. Er zijn kinderen die stoppen als ze naar de brugklas gaan. Maar de meesten stromen door naar de jongerengroep.

* Het  Jongeren IVN is er voor natuuractiviteiten op maat. Bijvoorbeeld zelf een uilenkast timmeren en onderhouden, meehelpen tijdens een Natuurwerkochtend of een natuurspeurtocht maken voor het JeugdIVN. Meestal zijn de bijeenkomsten samen met het Jeugd IVN, soms ook apart.

Voor een indruk kun je verslagen van activiteiten lezen die al geweest zijn.

Nieuwe kinderen en jongeren zijn van harte welkom. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met een van onze jeugdleiders.

Monique vd Hark, tel. 06-466 236 29, mail: moniquevdhark@gmail.com of Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09, mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

In 2020 hebben wij van Waterschap Aa en Maas een blauwgroene handdruk gewonnen voor ons ontwerp voor de nieuwe natuurstrook bij het Gemaal van Sasse. Het hele verhaal lees je hier

* IVN Grave heeft een Belevingsbos ontwikkeld op Landgoed Mariëndaal naast de Kinderboerderij. Dit geeft meer kinderen de gelegenheid om in de natuur te spelen. Ze kunnen zich er helemaal uitleven: lopen over het blotevoetenpad, klimmen in een boom of touw, verstoppen in een van de hutten, kleine kriebelbeestjes zoeken, spelen met water. 

* Het Belevingsbos is vrij toegankelijk en ook uitermate geschikt voor een kinderfeestje, dat u gewoon zelf kunt organiseren. Wij verzoeken u dan het bos hierna schoon achter te laten. 

Bent u juf of meester en wilt u graag leerlingen de natuur laten beleven? Kijkt u dan eens bij Natuur op schoolIVN Grave helpt u graag.