Jeugd en IVN

Ook voor kinderen hebben wij verschillende mogelijkheden om natuur te beleven. 

Jeugd IVN Grave is een jeugdgroep, voor kinderen vanaf 8 jaar. De groep komt op 8 zaterdagochtenden per (school)jaar bij elkaar om meer te leren over natuur, dieren en milieu door hier actief mee bezig te zijn en zelf te ontdekken, ervaren en beleven.  Er zijn kinderen die stoppen als ze naar de brugklas gaan. Maar ..

* Steeds meer jeugdleden blijven bij het IVN als ouder worden, omdat ze het zo leuk vinden en gaan naar het Jongeren IVN. Mogelijke activiteiten zijn vogels ringen en tellen met de Vogelwerkgroep, zelf een uilenkast timmeren en onderhouden, meehelpen tijdens de Natuurwerkochtend, een fotoserie of film maken over het Jeugd IVN en/of de werkgroepen, meepraten over en werken aan de inrichting van het Belevingsbos. 

Leest u ook eens een verslag van een jeugdlid via Jeugdverslag bezoek Sterrenwacht Halley

Leden van het Jeugd- en Jongeren IVN maakten hun eigen klimaatakkoord. Hier leest u het artikel in de Graafsche Courant.

* IVN Grave heeft een Belevingsbos ontwikkeld op Landgoed Mariëndaal naast de Kinderboerderij. Dit geeft meer kinderen de gelegenheid om in de natuur te spelen. Ze kunnen zich er helemaal uitleven: lopen over het blotevoetenpad, klimmen in een boom of touw, verstoppen in een van de hutten, kleine kriebelbeestjes zoeken, spelen met water. De laatste aanwinst is een heuze boomhut, een echte topattractie. 

* Het Belevingsbos is vrij toegankelijk en ook uitermate geschikt voor een kinderfeestje, dat u gewoon zelf kunt organiseren. Wij verzoeken u dan het bos hierna schoon achter te laten. Desgewenst kan een gids de kinderen over de natuur vertellen, mits daar minstens één voor de kinderen bekende volwassene bij is. De kosten voor een gids bedragen € 20,00. Belt u hiervoor met onze coördinator "Natuurbeleving op aanvraag".

Bent u juf of meester en wilt u graag leerlingen de natuur laten beleven? Kijkt u dan eens bij Natuur op schoolIVN Grave helpt u graag.