Jeugd en IVN

Voor kinderen en jongeren hebben wij verschillende mogelijkheden om natuur te beleven. IVN Grave heeft een Jeugd IVN (voor 8 tot 12-jarigen) en een Jongeren IVN (voor 12 jaar en ouder).

Elke groep werkt op een passend niveau. Zo kun je doorgroeien en steeds meer leren over dieren, planten, milieu en duurzaamheid. Zo kun je zelf concreet meehelpen aan het behoud van onze kostbare planeet.

Sinds de zomervakantie 2020 bekijken we hoe we het Jeugd IVN coronaproof weer kunnen oppakken. Uiteraard zijn wij ook afhankelijk van de corona maatregelen die worden opgelegd en de gevens over de besmettingsrisico's.  Bij de verslagen leest u wat we binnen de mogelijkheden hebben kunnen organiseren.

Jongerenlid Lisa van Zutphen (15) werd onlangs gehuldigd, omdat ze inmiddels ruim 7 jaar meedoet. Zij vindt het belangrijk te laten zien dat bezig zijn met de natuur en leefomgeving ook voor jongeren leuk en belangrijk is. Lees aub verder onder de foto.

jeugd ivn grave

De corona perikelen hadden helaas gevolgen voor het programma van het Jeugd- en Jongeren IVN. De ochtenden gepland vanaf half maart tot 20 juni 2020 moesten we helaas laten vervallen.

In plaats daarvan werd op vrijdagmiddag 19 juni het seizoen/schooljaar toch feestelijk afgesloten. Zoals jullie wellicht al weten hebben wij van Waterschap Aa en Maas een blauwgroene handdruk gewonnen voor ons ontwerp voor de nieuwe natuurstrook bij het Gemaal van Sasse. Het hele verhaal lees je hier

Klik hieronder op Jeugd IVN Grave als je meer wilt lezen. Voor een indruk kun je verslagen lezen van activiteiten die al geweest zijn.

Nieuwe kinderen en jongeren zijn van harte welkom. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met een van onze jeugdleiders.

Monique vd Hark, tel. 0486-47 28 09, mail: moniquevdhark@gmail.com of Wil van Hout, tel. 0485-45 38 09, mail: w.van.hout1@kpnplanet.nl.

Jeugd IVN Grave is een jeugdgroep, voor kinderen vanaf 8 jaar. De groep komt op 8 zaterdagochtenden per (school)jaar bij elkaar om meer te leren over natuur, dieren en milieu door hier actief mee bezig te zijn en zelf te ontdekken, ervaren en beleven.  Klik op de link en scroll naar de agenda 2019-2020. Er zijn kinderen die stoppen als ze naar de brugklas gaan. Of stromen door ..

* Het  Jongeren IVN is er voor natuuractiviteiten op maat. Bijvoorbeeld zelf een uilenkast timmeren en onderhouden, meehelpen tijdens een Natuurwerkochtend of een natuurspeurtocht maken voor het JeugdIVN. Meestal zijn de bijeenkomsten samen met het Jeugd IVN, soms ook apart.

* IVN Grave heeft een Belevingsbos ontwikkeld op Landgoed Mariëndaal naast de Kinderboerderij. Dit geeft meer kinderen de gelegenheid om in de natuur te spelen. Ze kunnen zich er helemaal uitleven: lopen over het blotevoetenpad, klimmen in een boom of touw, verstoppen in een van de hutten, kleine kriebelbeestjes zoeken, spelen met water. 

* Het Belevingsbos is vrij toegankelijk en ook uitermate geschikt voor een kinderfeestje, dat u gewoon zelf kunt organiseren. Wij verzoeken u dan het bos hierna schoon achter te laten. Desgewenst kan een gids de kinderen over de natuur vertellen, mits daar minstens één voor de kinderen bekende volwassene bij is. De kosten voor een gids bedragen € 20,00. Belt u hiervoor met onze coördinator "Natuurbeleving op aanvraag".

Bent u juf of meester en wilt u graag leerlingen de natuur laten beleven? Kijkt u dan eens bij Natuur op schoolIVN Grave helpt u graag.