Slootjesmiddag 10 juni 2023

WATERPLEZIER!

Voor kinderen en hun (o)pa’s en (o)ma’s een leuke, leerzame en spannende activiteit, georganiseerd door IVN-Enschede!
Wat leeft er allemaal in het water? Met schepnetjes en emmers gaan we proberen om enkele waterdiertjes te vangen. Je mag natuurlijk ook je eigen schepnetje meebrengen. Daarna gaan we kijken of we er, met behulp van zoekkaarten, achter kunnen komen wat voor diertjes we gevangen hebben. En met een vergrootglas kun je ze nog beter zien!
Misschien kunnen we je ook nog op een idee brengen hoe je zelf een leuk bootje van natuurlijke materialen kunt knutselen. De activiteit is geschikt voor het hele gezin.  Laarzen aanbevolen! Of anders blote voeten, als het lekker weer is!
Ter voor­be­rei­ding , of voor de napret, kun je alvast in de App-store of Goog­le-Plays­to­re de app Waterleven downloaden. Daarmee kun je heel veel waterleven opzoeken!
Aanmelden voor deze Sloot­jes­mid­dag is niet nodig.
Dit jaar strijken we neer bij de poelen en beekjes van het Zweringbeekpark, ruwweg gelokaliseerd tussen de wijk Het Ruwenbos en de A35. Een ideale locatie voor een activiteit als de Slootjesdag!
Het meest praktisch om er te komen is per fiets of wandelend. Komt u toch met de auto, dan is parkeren in de wijk Ruwenbos een mogelijkheid (navigeren naar Nijmansbos 7543GJ) en dan te voet verder naar het park. Met het openbaar vervoer stapt u het best uit bij bushalte Dr. van der Zandestraat (lijn 5) Dan te voet door de wijk Ruwenbos naar het Zweringbeekpark

Op www.​ivn.​nl/​slootjesdagen vind je een overzicht van veel locaties in de rest van Nederland. Bestel daar meteen de zoekkaart ‘Wa­ter­dier­tjes’. Daar staan meer dan 35 wa­ter­dier­tjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Om snel bij die zoekkaart te komen klik hier
Of download gratis een mooie bouwplaat en knutsel je eigen sloot! Download hier
Zoek je nog leuke tips en doe-het-zelf karweitjes voor de IVN Slootjesdag: Kijk hier

Nog een tip:
Bent u/zijn jullie op de genoemde za­ter­dag­mid­dag 10 juni niet in de gelegenheid om mee te doen aan de Sloot­jes­dag­fes­ti­vi­teit?
Niet getreurd, het IVN-team van Enschede maakte een prachtig ‘Doe-het-zelf’ Sloot­jes­dag­pak­ket, waarbij u op uw eigen moment en in uw eigen buurt, misschien wel in uw eigen tuinvijver, dit feest met uw kinderen kunt beleven!
Kijk daarvoor op: Slootjesdag 2021

Gidsengids Zomer 2022
Waar
Zweringbeekpark
Nijmansbos 72
7543 GJ Enschede
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Geen
  • Aanmelden verplicht: Nee

Contactpersoon Slootjesdag

Hanneke van Dorp  

Ontdek meer over

Deel deze pagina