Ouderen

BlauwborstHet ouderennatuurproject loopt vanaf 2018 in 3 tehuizen: Madeleine, Sint Anna en de Weijerstaete in Boxmeer. Eén keer per seizoen, op een maandag-, dinsdag- en woensmiddag, draait dit project. Hiervoor zijn een zevental IVN-ers en mensen met affiniteit voor ouderen als vrijwilliger actief. De kerngroep bedenkt de invulling van de middag en iedereen pakt op waar hij goed in is of de spullen weet te vinden.

Het afgelopen jaar heeft ieder natuurproject een thema gekregen: dieren in winterse omstandigheden, kikkers en padden, vlinders, spinnen. De opbouw van de middag op Sint Anna en de Weijerstaete is voor de rest hetzelfde gebleven. Wij starten met een gezamenlijke activiteit en de doe-dingen doen we in kleinere groepjes aan  tafel.

We hebben nog steeds nieuwe ideeën, maar grijpen ook terug op activiteiten die eerder goed vielen bij de ouderen. Alles wordt op afgestemd op deze doelgroep.

Op de woensdagmiddag in de Weijerstaete hebben we niet voldoende vrijwilligers gehad. Als je interesse hebt om onze ouderenwerkgroep te komen versterken dan horen we dat graag.

De data voor 2018:

  Madeleine Sint Anna Weijerstaete
Winterproject ma 15 januari di 16 januari wo 17 januari
Lenteproject ma 16 april di 17 april wo 18 april
Zomerproject ma 2 juli di 3 juli wo 4 juli
Herfstproject ma 1 oktober di 2 oktober wo 3 oktober

Voor informatie: Anke van Gorp, tel. 0485-573919.