Ouderen

BlauwborstHet ouderennatuurproject loopt in 3 tehuizen: Madeleine, Sint Anna en de Weijerstaete in Boxmeer. Eén keer per seizoen, op een maandagochtend (10:00 u), dinsdag- en woensmiddag (14:15 u), draait dit project.  Hiervoor zijn een tiental IVN-ers en mensen met affiniteit voor ouderen als vrijwilliger actief. De kerngroep bedenkt de invulling van de middag en iedereen pakt op waar hij goed in is of de spullen weet te vinden.

We deden bijvoorbeeld een diapresentatie, spreekwoord-en en een grote papieren vorm bekleden met groen. Wij starten meestal met een gezamenlijke activiteit en de doe-dingen doen we in kleinere groepjes aan  tafel. We hebben nog steeds nieuwe ideeën, maar grijpen ook terug op activiteiten die eerder goed vielen bij de ouderen. Alles wordt op afgestemd op deze doelgroep.

De werkgroep voor de ouderenactiviteit heeft een goed 2019 gehad. Genoeg belangstellenden om de natuuractiviteit bij te wonen dankzij de inzet van de coördinatie van de tehuizen. Maar het belangrijkste is dat de werkgroep is uitgebreid met nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Zonder vrijwilligers en inzet van de kerngroep om het programma samen te stellen is het niet mogelijk om een goede kwaliteit te leveren. Als je interesse hebt om onze ouderenwerkgroep te komen versterken dan horen we dat graag.

De data voor 2020:

  Madeleine Sint Anna Weijerstaete
Winterproject ma 13 januari di 14 januari wo 15 januari
Lenteproject ma 30 maart di 31 maart wo 1 april
Zomerproject ma 22 juni di 23 juni wo 24 juni
Herfstproject ma 5 oktober di 6 oktober wo 7 oktober

Voor informatie: Anke van Gorp, tel. 0485-573919.