Bos- en Peelwandeling

Heide

Elk jaar, nu op zondag 3 oktober, organiseert ons IVN in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland de Bos- en Peelwandeling.
In 2021 al weer voor de 45e keer, nadat de 2020-editie op het laatste moment werd afgelast. Voor deze wandeltocht worden vijf schitterende routes uitgezet over afstanden van 5, 10, 15, 25 en 30 km. Het is een wandeling waar iedereen, jong of oud, levensgenieter, natuurmens, sportliefhebber en rustzoeker aan zijn trekken komt. Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van IVN of wandelbond.

De wandelingen

De 5 km route gaat door de bossen in en rond het recreatiecentrum. Vooral voor gezinnen met kinderen is deze korte afstand leuk. Ter afsluiting loopt het laatste gedeelte van de 5 km door de speeltuin van de dagrecrecreatie, waar nog volop gespeeld kan worden.

De 10 en 15 km loopt via de gemeentebossen door het schapenpark en heidereservaat van de Ullingse Bergen.

De zeer afwisselende 25 en 30 km route, neemt u mee over de hoge zandrug langs het Berkenbosch, over het heidereservaat, langs het Peelven, en de betonnen kazematten aan het Defensiekanaal.

De 30 km route maakt daarbij nog een extra lus over het landgoed ‘De Groote Slink’ met het prachtige landhuis en waterpartij.

KWBN logoDe routes zijn volledig met pijlen uitgezet. Tevens worden er routebeschrijvingen verstrekt. De 10 en 15 km routes hebben één rustpunt. De 25 en 30 km route hebben twee rustpunten. Hier is horeca met toiletvoorzieningen aanwezig. De medische verzorging is in handen van een EHBO-vereniging.

Juist te voet is het interessant het prachtige en afwisselende landschap, boerderijen en oorlogsrestanten te aanschouwen. Veelal zijn deze bezienswaardigheden niet goed met auto of fiets bereikbaar.
In de maand oktober vormen de bossen en heide door de herfstkleuren bovendien een schitterend gezicht. Tijdens de wandeltocht bestaat nog de kans dat de wandelaar een kudde Kempische heideschapen of Schotse hooglandrunderen ontdekt.

Gegevens omtrent inschrijving, inschrijfgeld, starttijden etc. worden t.z.t. op deze site bij de activiteiten gepubliceerd, maar ook op Bosenpeelwandeling.

Het meenemen van honden kan niet worden toegestaan, omdat een deel van de route door het schapenpark en recreatiecentrum ‘De Bergen’ loopt.

Hoe het vorig jaar ging

De 45e editie is op het laatste moment toch afgelast, mede door aanvullende voorwaarden van de autoriteiten en zorgen voor de gezondheid van de vrijwilligers. Het e-ticket blijft geldig voor 2021 en dan zal de 45e editie plaatsvinden op zondag 3 oktober.

Tip: Kijk eens op het landelijk wandelprogramma:  www.wandel.nl.