2019-06-11 Verslag Staverden, Kerkzicht GL&K

Aanwezig: Nico, Wim, Klaasje, Lenie, Eduard en Marja

Als we om 18.00 uur richting het gebied rijden blijkt de Garderenseweg afgesloten en moeten we een flink stuk omrijden. We parkeren bij Kapel Staverden en lopen over de afgesloten Garderenseweg naar het gebied. Pas om 18.45 kunnen we met de inventarisatie beginnen. We noteren, na onderzoek, Kraailook. We noteren veel algemene soorten, waaronder Geel nagelkruid. Er wordt Ruige zegge genoemd, dat wordt door Wim nader onderzocht.  Ook heeft Wim de Smalle wikke mee naar huis genomen, om zeker te weten dat het de Smalle wikke is. We noteren een flink aantal grassen, maar bij sommige grassen komen we er niet uit. Er staan langs de paden veel ingezaaide planten, waaronder grassen. Nico en Wim hebben er een paar meegenomen voor nader onderzoek. Dicht havikskruid en Stijf havikskruid worden genoemd, evenals Gevleugeld helmkruid en Bergbasterdwederik. Er wordt een grote hoeveelheid Hengel gezien en een Blaassilene. Ook zien we veel Gewone salomonszegel, flink wat Lelietje-van-dalen en Dalkruid. Ook staat er in het gebied veel Hulst. De Hemelsleutel komt waarschijnlijk uit een tuin. Om kwart over negen zijn we weer terug bij de auto’s en hebben we toch weer over de 100 soorten genoteerd, misschien niet allemaal heel bijzonder maar het was een prima avond.  

Marja