Scholen Barneveld

 

Werkgroep brengt kinderen in contact met natuur

De werkgroep realiseert in IVN Natuureducatie Barneveld natuurprojecten voor leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Barneveld.

Per schooljaar worden drie projecten uitgevoerd, beurtelings voor de groepen 3 + 4, 5 + 6 en 7 + 8. Zo’n 4500 leerlingen bezoeken elk jaar het centrum. Bij elk project wordt een lesbrief voor de docenten van de basisscholen gemaakt ter voorbereiding van de lessen op school en het bezoek aan het centrum. Voor de leerlingen worden bij de leeftijd passende opdrachten gezocht, die in het centrum worden uitgevoerd.

Voorafgaand aan een nieuw project zijn er twee open middagen, zodat de leerkrachten, voordat ze met hun leerlingen op bezoek komen, kennis kunnen nemen van de opdrachten en het project goed kunnen bekijken.

De projecten worden voorbereid door een werkgroep vanuit het basisonderwijs en IVN Barneveld. De begeleiding van de leerlingen tijdens de praktische biologielessen is in handen van de IVN-werkgroep Scholen Barneveld. Deze werkgroep bestaat uit ruim tien dames en heren.
Beide werkgroepen worden ondersteund door de beheerder (tel. 06 40323795) van IVN Natuureducatie Barneveld, die ook de opbouw en aankleding van het project verzorgd.

Het centrum is gehuisvest op landgoed De Schaffelaar, Geldersch erf, Stationsweg 2c, 3771 VH Barneveld.

 

Opruimers van de Natuur

Project 125 voor de groepen 7 & 8 van het basisonderwijs 02-10-2023 t/m 08-12-2023

Les 125 infogids Opruimers van de natuur