Plantenwerkgroep

 

De plantenwerkgroep bestaat momenteel uit dertien personen. We komen ongeveer dertig keer per jaar bij elkaar. Het seizoen loopt van maart tot en met september, maar het hoogseizoen is van april tot en met augustus. De afsluitavond is in oktober. Tijdens deze avond word het seizoen geevalueerd en plannen besproken voor het volgend seizoen.Het programma is onderaan de pagina te bekijken.

 

Activiteiten van de plantenwerkgroep
De werkgroep houdt zich bezig met het inventariseren van planten in bepaalde gebieden. We inventariseren o.a. voor Floron in zogenaamde kilometerhokken. Dit wordt door Floron gebruikt in een databank en gebruikt voor onderzoek naar de Nederlandse flora. Ook voor Staatsbosbeheer inventariseren we in hun gebieden om te zien hoe de plantengroei zich ontwikkelt. Soms doen we onderzoek voor anderen.

Deskundigheid

In de plantenwerkgroep zitten zowel zeer deskundige als ook minder deskundige floristen. Door regelmatig met de plantenwerkgroep op stap te gaan leer je langzamerhand steeds meer over de planten en hun families. Eens in de maand wordt een determineer avond georganiseerd. Tijdens zo´n avond determineren we een aantal planten, vaak van één familie. Dit doen we met de hulp van een loep (soms een microscoop) en de Heukel´s Flora van Nederland.

Excursies

De excursies zijn vaak ´s morgens, maar in de zomer gaan we als het langer licht is ook wel eens ‘s avonds op stap. Als we naar een gebied gaan dat wat verder weg ligt zijn we vaak driekwart dag onderweg. Wie een keer mee wil tijdens een excursie kan dat kenbaar maken.

Heeft u interesse om met de IVN Plantenwerkgroep op stap te gaan, neem dan contact op.

Informatie bij Wim Geelhoed
Email: wimgeelhoed@hotmail.com
Mobiel: 06 – 307 63 750