2019-05-20 Determineeravond

Aanwezig; Klaasje, Jannie, Lenie, Wim, Nico, Hans.

Er kwam een hoop ter tafel. Een deel wordt kort vooraf besproken /doorgenomen met kort een tabeltoets. Bijzondere soorten van Jannie; Trosglidkruid, Eénbloemig parelgras. (En een srt /exoot die voorlopig niet op naam is, mogelijk volgt dat tzt.). Trosglidkruid in NL urbaan.
          Klein glaskruid van Nico, tot groot formaat opgeblazen (neutronenkorrels van fa. Jacobse en van Es gebruikt?) is lastig op details maar duidelijk is de gevulde stengel die bij dubbelganger Groot glaskruid hol is. Klein glaskruid; urbane srt o.a in Amersfoort bij de stadspoort e.a./ oorsprong mediterraan, ook daar veel langs straten en gebouwen. Steen/warmteminnend.

      Via de Heukels tabellen een reeks ons bekende soorten (Gele waterkers, Knopherik) doorgeworsteld met wederom verkeerde afslagen. Glanzige ooievaarsbek verliep wèl v ’n leien dakje.
We hebben naast de Heukeld ook de Eggelte getoetst op op ’n paar soorten waaronder Kruipertje.
We hebben het algemene idee dat het eenvoudiger is via Eggelte te werken voor vlot resultaat maar ter verificatie dient men daarna wel ff Heukels te pakken voor verificatie. 

Onder het motto; beter laat dan nooit, toch nog een kort verslag. 

Hans