Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Fietsroutes

Actueel: Routenetwerk Veluwe vernieuwd
Het Veluwe Routenetwerk is helemaal vernieuwd. Het netwerk is fors uitgebreid. Heb je nog een oude papieren kaart dan kloppen de knooppunten niet meer. Fietsknoop heeft het hele netwerk al op de planner staan. De IVN fietsroutes worden binnenkort aangepast.

Als u een fietstocht in de omgeving van Apeldoorn wilt maken, kunt u een van deze routes gratis downloaden. (zie het menu links). Het zijn routes die altijd voorzien zijn van informatie van dingen die u onderweg kunt zien.
Komt u tijdens uw tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl.

Fietsroutes vanaf De Cantharel

Er zijn drie fietsroutes vanaf Hotel/Restaurant de Cantharel in Ugchelen. De routes maken gebruik van de fietsknooppunten. Naast de knoopppunten krijg je ook informatie over de omgeving en - indien gewenst - een GPS bestand.
Kies en download een fietsroute

Fietstocht Groen van Toen

Afstand: 25 km
Start- en eindpunt: Hotel/Restaurant de Cantharel - Ugchelen
Deze route laat je kennismaken met een aantal landschappen en nog bestaande groene structuren uit het verleden in Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. 
Onderweg kun je enkele uitstapjes te voet maken.
Download hier de gratis fietstocht 'Groen van Toen'

Fietsroute 'Bomen in beeld'

Ze zijn er altijd, dag in dag uit, jaar in jaar uit, in weer en wind: bomen. Het zijn de grootste levende organismen om ons heen. Een eikel geplant door mens of gaai kan uitgroeien tot een meters hoge boom die generaties mee gaat. 
In Apeldoorn en omgeving is ruimte en aandacht voor bomen die zo beeldbepalend zijn in de aankleding van ons landschap en onze stad. Redenen genoeg voor IVN Apeldoorn om de waardevolle Apeldoornse bomen in deze fietsroute centraal te stellen.  
De route werd oorspronkelijk uitgegeven in de Bellevue serie, maar is - nadat dit boekje uitverkocht was - herzien en digitaal beschikbaar gemaakt.
Met deze route nodigen wij u uit bomen en boomsoorten in Apeldoorn eens beter te bekijken. Bomen die zich, naast gebouwen, beelden en banken, in parken, lanen, wegen en op pleinen, als levende monumenten manifesteren.