Fietsroutes

NIEUW: de IVN Routes app

Een aantal van de hieronder genoemde routes zijn ook beschikbaar via de IVN Routes app.
Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis.

Routenetwerk Veluwe in 2017 vernieuwd
Het Veluwe Routenetwerk is in 2017 helemaal vernieuwd. Het netwerk is fors uitgebreid. Heb je nog een oude papieren kaart dan kloppen de knooppunten niet meer.
De IVN fietsroutes zijn aangepast aan de nieuwe knooppunten.

Als u een fietstocht in de omgeving van Apeldoorn wilt maken, kunt u deze routes gratis downloaden. (zie het menu links).
Het zijn routes die altijd voorzien zijn van informatie van dingen die u onderweg kunt zien.
Komt u tijdens uw tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl.

Fietsroutes vanaf De Cantharel

IVN Apeldoorn heeft zes fietsroutes gemaakt vanaf Hotel/Restaurant de Cantharel in Ugchelen. Je kunt de meeste routes via een beschrijving met informatie en kaart en/of via een GPS lopen/fietsen.
Kies en download een fietsroute

Fietsroute 'Beken en sprengen' (20 km)

Start: Parkeerplaats bij AH, Molencatenlaan Ugchelen
Deze route laat je kennismaken met een aantal landschappen met kenmerken uit het verleden van Apeldoorn, Ugchelen en Beekbergen. We besteden vooral aandacht aan de verschillende sprengen en beken aan de zuidkant van Apeldoorn.

Fietsroute Ronde van Apeldoorn (56 km)

Start: Transferium Het Leesten in Ugchelen
Deze route laat je kennismaken met verschillende landschappen rond Apeldoorn. Via het Beekbergerwoud en de landbouwgebieden aan de oostkant via Noord Apeldoorn naar de bossen van het Kroondomein naar de heidevelden van Hoog Soeren en Hoog Buurloo aan de westkant.

Fietsroute 'Bomen in beeld' (16km)

Deze route werd oorspronkelijk uitgegeven in de Bellevue serie, maar is - nadat dit boekje uitverkocht was - herzien en digitaal beschikbaar gemaakt.
Met deze route nodigen wij u uit bomen en boomsoorten in Apeldoorn eens beter te bekijken. 

Disclaimer

IVN aanvaardt op generlei wijze aansprakelijkheid voor schade op welke wijze dan ook ondervonden door gebruik te maken van deze route.

Fietsroute op maat?

Op verzoek maken wij een fietsroute geheel op maat. Bijvoorbeeld met de start/eindpunt bij een restaurant of recreatieterrein.
We rekenen een geringe bijdrage om de kosten te dekken.
Heeft u belangstelling? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl.