Cursus Bosvogels 2024

Horen, zien en zwijgen

Vroeg in de ochtend zingen bosvogels hun hoogste lied. We starten met het oppikken van vogelgeluiden. Na het luisteren pakken we snel de verrekijker. Kijken. Genieten. Herkennen. Samen ontrafelen we de geheimen in het bos.

In deze minicursus van één avond en twee excursies leert u de belangrijkste kenmerken van mezen, spechten, en andere bosvogels die in het Natuurpark Berg en Bos leven. Ieder detail telt. Een kuifje, blauw of zwart petje, roze broek, rode borst of kruin, opgewipte of juist lange staart. We spelen een bosvogelquiz en oefenen zang, roffels en luidruchtige alarmgeluiden.

De twee excursies met bosbeheerder Tim van Alen zijn praktisch. Eerst horen dan zien. Er valt altijd wat te beleven in het bos. Waar kun je bosvogels vinden, welke sporen laten vogels achter. Dit nemen we mee in deze boeiende bosvogelcursus.

Deze minicursus wordt gegeven door KNNV en IVN Apeldoorn. We besteden aandacht aan waarnemingsmethodieken. Geluiden luisteren en naar vogelgedrag kijken in het veld.

Datum cursusavond: donderdag 7 maart van 19.30 tot 22.00 uur in het IVN-lokaal
Datum excursies: (weersafhankelijk) zaterdag 9 maart van 7.00 tot 10.00 uur (uitwijkdatum zaterdag 16 maart) en zaterdag 27 april, de aanvangstijd wordt later bekendgemaakt. De locatie is Natuurpark Berg en Bos.

Kosten:
€ 25. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met betalen tot de ontvangst van de factuur.
Aanmelden: uitsluitend via onderstaand formulier. Per aanmeldingsformulier is uitsluitend één persoon te registreren.

Contact over aanmeldingen en facturen: mail de cursusadministratie
Contact voor overige informatie cursus: mail het cursusteam of bel de contactpersoon, Tim van Alen, tel. 06-416 26 324

Foto: winterkoning
Hilde Ham


De cursus is volgeboekt. We hebben een wachtlijst geopend.

07 maart 2024 - 19:00
Wanneer
donderdag 07 maart 2024 19:00
Waar
Praktijk Centrum Bomen (IVN lokaal)
Asselsestraat 328b
Apeldoorn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 25
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina