Groen in de Buurt

IVN-Apeldoorn spant zich mede in om de biodiversiteit in de te gemeente verhogen. Wij doen dat o.a. via het Groenplan van de gemeente Apeldoorn.

Speciale projecten

1000 soorten tuin

De Apeldoornse parken

Vriendelijk groen

Leren over de natuur (losse artikelen)

Maak je buurt nóg groener

Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpen onze stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater beter af te voeren. Bovendien: groene straten zien er gezellig uit. Het is leuk om samen met anderen natuur in uw wijk te creëren of in stand te houden. Je kunt daar nu zelf ook aan bijdragen door – samen met buren – een stukje openbare ruimte te laten transformeren tot een kleine groene en bloeiende oase. Dat kan een kale groenstrook zijn, een stukje bestrating of tegen de gevel van een huis. De gemeente verwijdert de aanwezige bestrating, levert de planten en plaatst deze. De bewoners onderhouden het. Mensen kunnen (in minimaal een groepje van 3 personen) zelf hun idee indienen, maar kunnen ook inspiratie opdoen in het door de gemeente samengestelde Groenmenu. Jij brengt de ideeën in, de gemeente doet de uitvoering en helpt mee met het onderhoud.
>> Hier lees je hoe het werkt.

Maak van je huis een thuis voor stadsnatuur

Wellicht een open deur voor leden van IVN of KNNV. Je huis is niet alleen jouw thuis, maar ook een plek waar vogels en vleermuizen wonen. En daar kun je zelf veel voor doen. Bijkomend voordeel: groene tuinen vangen wateroverlast op bij extreme buien en zijn koeler in de zomer.
Vijf tips om zelf aan de slag te gaan.  (Bron: Vogelbescherming Nederland)