Vragen week 4

Moet ik mijn plantjes water blijven geven met een lepel, dat gaat zo langzaam.


Bij het uitdunnen zegt Marieke in het filmpje dat je twee vingers ruimte tussen de radijzen en slaplantjes moet overlaten. Maar mijn vingers zijn veel kleiner dan die van Marieke, wat moet ik nou doen?
Om met je vingers te meten heb je niets extra’s nodig, dus dat is handig. Maar iedere vinger is natuurlijk anders….. Het komt gelukkig niet zo heel nauw hoe je uitdunt. Stel je vooral voor dat bijvoorbeeld een hele radijs in je potje moet groeien. Die heeft best veel ruimte nodig. Ben dus niet bang als je iets meer weghaalt dan 1 of 2 vingers. Je krijgt dan minder radijzen of sla, maar ze krijgen wel de ruimte om groter te groeien!

Vraag van ons aan jullie:
Louwra zegt het al in ons filmpje: Ga deze week eens aan de slag met het maken van een mooie gieter! Deel je foto’s en leuke ideeën op #vanzaadjetotslaatje!

moestuin

Proeverij/recept minislaatje

  • Trek de plantjes die je teveel gezaaid hebt uit je potje (zie aflevering week 4: uitdunnen)
  • Snijd de wortels van de plantjes. Dat zijn de dunne draadjes onder aan de steeltjes, die in de grond gezeten hebben.
  • De steeltjes en blaadjes kun je allemaal gebruiken, ook de blaadjes van de radijs!
  • Je hoeft ze niet klein te snijden, maar kunt de hele blaadjes gebruiken, dat ziet er mooi uit!
  • Eet de blaadjes puur natuur op, om de echte smaak te proeven!

Proef jij het verschil tussen een minisla-blaadje, een blaadje rucola of een blaadje radijs? Doe dit met je ogen open, maar probeer het ook eens met je ogen dicht of een blinddoek op! Ben jij de echte fijnproever die aan de smaak van het blaadje kan raden welke groente uit jouw slaatje het is?

moestuin