Hoe plant je een Tuiny Haag?

Je krijgt je Tuiny Haag als wortelgoed, planten met een kale wortel. Deze bomen en heesters worden in de volle grond gekweekt en in het najaar zijn ze in rust en klaar om uit de grond gehaald te worden. Het pakket wordt dan ook pas 15 november verzonden.

Je plant de haag in twee rijen. De Veldesdoorn en Haagbeuk vormen de basis. De Gelderse Roos, Egelantier & Gele Kornoelje zorgen voor kleur en bloei. De bodemliefde helpt de grond klaar te maken voor de Tuiny Haag.Tuiny Haag maakt gebruik van de plantmethode van de Japanse professor Akira Miyawaki, waarbij gebruik gemaakt wordt van inheemse planten en door relatief dicht bij elkaar te planten in korte tijd een efficiënt microklimaat ontstaat. De plantmethode bestaat uit zes stappen. De eerste drie stappen voer je uit voordat je jouw plantenpakket krijgt. Stap 4 tot 6 doe je na ontvangst van jouw plantenpakket. Tuiny Haag e-learning

Een Tuiny Haag kun je prima zelf aanleggen. Maar een beetje hulp is best handig. In deze cursus geven we tips, verdieping en inspiratie. 

Tuiny Haag e-learning

Handleiding 

Handleiding Tuiny Haag

Meer informatie
Wat zit er in het pakket?
Over Tuiny Haag
Veelgestelde vragen
Bestel jouw Tuiny Haag