Gezondheid(spreventie)

Groen is gezond! Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. Natuur kan bijdragen aan ziektepreventie en herstel en genezing versnellen. Daarom vinden wij het belangrijk dat alle mensen toegang tot natuur te bieden, van werkomgeving tot zorginstelling en huisarts.

Accepteer cookies

 

Project Omschrijving Contact
Natuur op recept 

Groene plekken of groene initiatieven in de stad zijn in te zetten voor (preventieve) eerstelijns zorg. Met Natuur op Recept creëert IVN de randvoorwaarden voor zorgverleners uit de eerstelijnszorg om patiënten door te verwijzen naar een arrangement van groene activiteiten of groene plekken in de buurt. IVN inventariseert groene plekken, traint huisartsen en andere zorgverleners, leidt vrijwilligers op en zet de groene activiteiten op de kaart.

Ruben Mulder, projectleider Natuur & Gezondheid, r.mulder@ivn.nl / 06-11954572
Gezonde buurten Er zijn dertien Gezonde Buurten in Nederland. In die buurten werken Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG samen met bewoners, van jong tot oud, om een groene plek te creëren. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen. Iris Haverkort,
i.haverkort@ivn.nl
020-6228115
 
Groen in de ouderenzorg     

Vanuit Grijs, Groen & Gelukkig werkt IVN actief samen met de ouderenzorg. IVN biedt:

  • Een aanpak voor het betrekken van de buurt en het leveren van advies en middelen om ouderen groen echt te laten beleven. 
  • Een uitgebreid trainingsaanbod voor zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers.
  • Inspiratie voor het fysiek vergroenen van de omgeving in en rondom de zorginstelling. 
Ruben Mulder, projectleider Natuur & Gezondheid, r.mulder@ivn.nl / 06-11954572
Groen werkt beter (voor organisaties) Negen uur per dag achter een beeldscherm zitten in een ongezond binnenklimaat is helaas aan de orde van de dag. Hoog tijd dat daar verandering in komt! IVN is druk bezig een aantal producten te ontwikkelen om natuur een plek te geven in de werkdag. Deze zijn modulair in te zetten. Ruben Mulder, projectleider Natuur & Gezondheid, r.mulder@ivn.nl / 06-11954572