Tuininspecteurs gezocht!

Als echte tuininspecteur doorloop je jouw favoriete tuincheckkaart en onderzoek je of je echt te maken hebt met een Vriendelijke Tuin! Begin bij de blauwe start en volg de groene route naar je doel. Bij elke rode uitkomst krijg je met de gele afslag eenvoudige tips om weer op het groene pad te komen! Yay! En voor die tips heb je echt geen groene vingers of veel geld nodig!

Over De Vriendelijke Tuin

Een koolmees die komt lunchen in je tuin, een lieveheersbeestje dat voor je neus bladluizen eet, bijen die rond jouw bloemen zoemen, een egel die wat lekkers zoekt…

Een tuin is er natuurlijk niet alleen voor ons, maar ook voor onze natuurvrienden. Wij willen er samen met jou voor zorgen dat tuinen natuurvriendelijker worden. Dat is goed voor plant en dier, maar ook voor de mensen in de buurt. De omgeving wordt er mooier, gezonder en fijner van. En met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken!

We hebben maar liefst zes Tuincheckkaarten gemaakt, waarmee je kan ontdekken of egelsamfibieënvogelswilde planteninsecten én bodemdiertjes blij worden van jouw tuin. Natuurlijk kan je ook met je klas tuinen in de buurt checken, als buurtbewoners dit leuk vinden.

Tadaa!

Heb je alles gecheckt en heb je echt te maken met een vriendelijke Tuin voor mens, plant en dier?! Gefeliciteerd! De eigenaar van deze tuin kan dan een Vriendelijke Tuin bordje aanvragen. Het bordje is de kers op de taart, een pluim voor je tuin. Want zo’n tuin is iets om trots op te zijn! Hang het bordje op een goed zichtbare plek waar veel mensen het zien. Zo maak je anderen nieuwsgierig om zélf aan de slag willen met hun tuin. Bordje bemachtigd? Ga dan verder voor een van de andere bordjes. Het zijn er zes, spaar ze allemaal! Zo krijgen we samen meer natuur de buurt in.

Doe mee!

Klik snel op de button hieronder en ga aan de slag!

Doe mee

 

De Vriendelijke Tuin is tot stand is gekomen in samenwerking met Peerdrops  en mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van provincie Zuid-Holland.

Provincie Zuid-Holland logo