De Vriendelijke Tuin in jouw gemeente

 

Alle tuinen natuurvriendelijk, dat is ons doel. Hoe meer natuurvriendelijke tuinen, hoe beter voor mens, plant en dier. Zie jij graag meer natuurvriendelijke tuinen in jouw gemeente? Ondersteun dan jouw inwoners bij het vergroenen van hun tuin en doe mee met de Vriendelijke Tuin actie!

In Nederland is er ongeveer 56.000 hectare aan voor- en achtertuinen. Bij elkaar opgeteld een enorm potentieel leefgebied. IVN Natuureducatie ziet hier een kans om samen met tuineigenaren de natuur weer de steden in te trekken. Door zelf aanpassingen in hun tuin te maken leveren bewoners een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke opgaven rondom klimaatadapatie, biodiversiteit en natuurinclusief wonen.

Met De Vriendelijke Tuin kunnen bewoners, samen met kinderen, zelf aan de slag. De Vriendelijke Tuin bestaat uit Tuincheckkaarten en Vriendelijke Tuin bordjes.

De Vriendelijke Tuin actie voor gemeenten

Wil jij jouw inwoners ondersteunen bij het vergroenen van hun tuin? Doe dan mee aan de Vriendelijke Tuin actie! Door deel te nemen:

Accepteer cookies

Hoe het werkt

Als gemeente betaal je mee aan De Vriendelijke Tuin producten (de kaarten, een bordje of beide) door korting vouchers beschikbaar te stellen aan deelnemende inwoners. In deze actie kun je kiezen voor:

De eerste 10 gemeenten die zich aanmelden voor de actie ontvangen van IVN Natuureducatie een mini-communicatie toolkit om inwoners te enthousiasmeren!

Meer natuurvriendelijke tuinen in jouw gemeente stimuleren?

Neem dan contact op met Tonja van Gorp: t.van.gorp@ivn.nl

Aanvullende voorwaarden van deze actie:

Werk je niet voor een gemeente maar voor een andere organisatie?

En heb je toch interesse in de vouchers? Vul dan ook het contactformulier in, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.