Voor het onderwijs

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. In Zeeland vergroenen we schoolpleinen met de Groene revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Onze ambitie: Binnen 1 schoolgeneratie hebben álle Zeeuwse scholen de beschikking over hun eigen groene speel- en leerplek.

Basisonderwijs

tiny forest

Groene Schoolpleinen

Met de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen willen we binnen 1 generatie alle Zeeuwse pleinen vergroenen. Jaarlijks is er een voucherregeling beschikbaar voor basisscholen. En scholen kunnen aan de slag aan de hand van een uitgebreid stappenplan.

Lessenbundel Zeeuwse Natuur

Met de lessen uit de Zeeuwse Lessenbundel ontdekken leerlingen uit groep 5 t/m 8 álles over de Zeeuwse Natuur. Ze leren bijvoorbeeld meer over Zeeuwse krachtpatsers, bizarre overlevers of vondsten op het strand. Bekijk de filmpjes en downloadde bijbehorende lessen.

Gezonde voeding

Aan de slag met gezonde voeding? Bekijk het aanbod:

Groen schoolplein voor acht Zeeuwse scholen

Groene Scholennetwerk

Maak jij je op jouw school hard voor het vergroenen van de schoolomgeving en/of voor meer buitenles? Word lid van het Groene Scholennetwerk! Een netwerk van leerkrachten (en schoolbestuurders), ondersteund door IVN, dat staat voor uitwisseling, inspiratie en inhoudelijk bijspijkeren.

Kinderopvang

Gezonde voeding

Aan de slag met gezonde voeding? Bekijk het aanbod:

Samenwerking NME en IVN Natuureducatie

Buitenactiviteiten

Buiten spelen is gezond, leerzaam en leuk! Kinderopvanglocaties kunnen elk jaar meedoen met leerzame buitenactiviteiten. Zoals de Modderdag of Hartje Winter. Bekijk het aanbod voor kinderopvanglocaties.

Contact

Meer weten? Neem contact op met Debby Boers, Projectleider Kind & Natuur: d.boers@ivn.nl