Natuur in zorginstellingen

Groen is gezond! Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. Iedereen kan profiteren van de positieve effecten van natuur; ouderen in verzorgingstehuizen, ouders en kinderen in de maatschappelijke opvang en kinderen in het ziekenhuis. In Zuid-Holland werken we samen met verschillende zorgorganisaties aan meer natuurbeleving.

Aanbod

Groene GGZ

Natuur is goed voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Met het initiatief ‘Groene GGZ’ bouwen we aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. De eerste locaties gaan zich de komende jaren (door)ontwikkelen tot voorloper in de Groene GGZ. In Zeeland is dat Zeeuwse Gronden.

Natuur & Gezondheid

Ouderenzorg

IVN wil ouderen in Nederland een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Ook ouderen in zorgcentra en ouderen met dementie. Vaak hebben ouderen geen of slechts beperkte toegang tot de natuur terwijl dit juist een belangrijke bron van geluk kan vormen en een positieve invloed heeft op de gezondheid.

Natuurbeleving in het ziekenhuis

In een zorginstelling is de natuur vaak ver weg. Met de Natuurontdekkast brengen we natuurbeleving naar binnen. Door de levendige natuurvragen waan je je weer even buiten in de natuur.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne Boogaard, projectleider Natuur & Gezondheid via a.boogaard@ivn.nl

Grijs, groen en gelukkig