Samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur

De Zeeuwse natuur is bijzonder. Een bron van ontspanning, beleving en activiteiten voor de Zeeuw, een magneet voor toeristen uit binnen- en buitenland. De Zeeuwse natuur doet goed: de vrijheid, de zeelucht, de dynamiek en de ruimte. In het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur bundelen Het Zeeuwse Landschap, Terra Maris, IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Nationaal Park Oosterschelde hun aanbod aan natuureducatie en -activiteiten, en brengen we mensen in contact met de natuur. En hoe meer je het belang van de natuur gaat inzien, hoe beter je ervoor gaat zorgen.

Beleef, beweeg en leer!

De gezamenlijke missie van De Zeeuwse Natuur is om natuurkennis te delen, natuurbeleving te bevorderen en actieve maatschappelijke betrokkenheid bij de Zeeuwse natuur te stimuleren. Samen ontwikkelen we een kwalitatief nog sterker, overzichtelijker en samenhangend aanbod aan natuur- en educatieve activiteiten. De Zeeuwse Natuur: Beleef, beweeg en leer!  

De Zeeuwse Natuur richt zich op zowel Zeeuwen als bezoekers van Zeeland, en werkt aan de hand van twee ambities:

IVN en De Zeeuwse Natuur

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ons Zeeuwse regiokantoor en twee Zeeuwse vrijwilligersafdelingen (IVN De Zeeuwse Delta en IVN Walcheren) organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!