Groenere gezondere gemeenten

Meer groen in de stad draagt bij aan gezonde inwoners en aan een gezonde, klimaatbestendige stad. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat er meer groen bijkomt en vooral dat mensen daar ook van profiteren? Hoe werk je samen met inwoners, scholen, werkgevers of zorginstellingen aan een groenere en gezondere gemeente? IVN zet zich in voor een natuurlijke leefomgeving voor mens, plant en dier en brengt mensen in contact met (lokale) natuur. Dat doen we altijd in samenwerking met lokale partners. Hoe we dat doen lees je hieronder.

Aanbod voor gemeenten

Wat klein begon.. Natuuroudernetwerk Tholen

Groene Schoolpleinen

Buiten zijn en buiten leren in een natuurlijke omgeving stimuleert is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Schoolpleinen spelen daarbij een sleutelrol. De ambitie van IVN Zeeland en haar partners: Binnen maximaal 1 schoolgeneratie hebben álle Zeeuwse scholen de beschikking over hun eigen groene speel- en leerplek. IVN werkt daarbij samen met onder andere Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland.

tiny forest

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. In Nederland zijn inmiddels al meer dan 100 Tiny Forests aangeplant.

Voedselbosjes

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen. IVN heeft als droom om samen met partners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een Voedselbosje.