Terra Maris – Museum voor Natuur en Landschap

Het museum met de landschapstuin, het mottekasteel, het ScharrelLAB, het bos, de duinen en het strand zijn perfecte locaties voor een educatieve activiteit of schoolreis. De activiteiten van het Programma Basisonderwijs van Terra Maris sluiten aan bij verschillende thema’s en kerndoelen van het basisonderwijs.Bij Terra Maris kun je terecht voor elke natuurbeleving en zelfs voor een beetje middeleeuwen! Bekijk het volledige programmaboekje op de website van Terra Maris.

Algemene informatie

Een greep uit de activiteiten

Strandjutten

Groep 1 t/m 8

Wel eens een schelp met zo’n perfect rond gaatje gevonden? Wie zou dat gaatje hebben gemaakt? En zo’n bolletje met luchtkussen-tjes, wat zou dat zijn? Waaraan kun je een echt fossiel herkennen? En zijn het allemaal schatten die aanspoelen? Onze strandjutters kennen de geheimen van de Zeeuwse kust en weten als geen ander hoe je deze schatten kan zoeken en vinden!

Met de rugzak op pad

Groep 5 t/m 8

Niet alleen een rugzak vol onderzoeksinstrumenten zoals een verrekijker, kompas en drollendoos, maar ook alle zintuigen zijn ­nodig bij deze ontdekkingstocht door het bos en de duinen. Verschillende soorten poep vinden? Een spiegeltje op een plankje, naar welke sporen leidt dat? Kale bomen wat valt daar nou aan te zien? Voor echte speurneuzen!

Er zijn routekaarten en opdrachtenboekjes, maar  zelf een route bepalen kan ook.

Strandsafari

Groep 5 t/m 8

Het Zeeuwse strand is natuurlijk bekend terrein. Maar hebben jullie ooit van het beerdiertje gehoord? En wie kan er 250x zijn eigen lichaamslengte springen? Welk diertje lijkt op een steentje? Tijdens de StrandSafari gaan de leerlingen op zoek naar De Kleine Vijf. En daar hoort natuurlijk een Safari-uitrusting bij!

Rondleiding

Groep 6 t/m 8

Terra Maris ligt in de Manteling, een uniek natuurgebied met bos, duinen en het strand. Zowel het museum, als de natuur vormen de illustraties bij het fascinerende verhaal van onze museumnatuurgidsen.

Er zijn 3 thema’s:

  1. Van zoet naar zout over de invloed van zoet, zout en brak water en de zoute zeewind op de natuur. (2 uur)
  2. Van Toen naar Nu over de ontstaansgeschiedenis van het Zeeuwse landschap (45 min, in het museum)
  3. Wandeling door de Manteling over buigend riet, geschoren bomen, kasteel- grachten en loslopende damherten. (1,5 uur)

foto Terra Maris