Buurt vergroenen

Terugblik 2023: dit hebben we gedaan

De groene revolutie Zeeland 18 december 2023

In 2023 hebben we samen met betrokken gemeenten, bevlogen ouders en leerkrachten en enthousiaste leerlingen gewerkt aan meer natuur(educatie) voor kinderen in Zeeland. Met als stip op de horizon onze missie, waarbij we streven naar ‘een Zeeland waarin elk kind vanzelfsprekend opgroeit in én met de natuur’, maakten we afgelopen jaar grote stappen. 

Zo zijn er inmiddels 49 schoolpleinen vergroend, gingen leerlingen buiten aan de slag met verschillende thema’s en werden leerkrachten klaargestoomd om buiten les te geven tijdens de Buitenlestraining. Ook werkten we samen met andere organisaties zoals MeerBomenNu om zaailingen een tweede leven te geven in een voedselstrook bij de Vrije School in Goes. Scholen bezochten de zeven Zeeuwse buitenlokalen, we ontwikkelden nieuwe lessen voor de Zeeuwse lessenbundel en in het najaar leerden een groep ambtenaren uit diverse gemeenten meer over het belang van groene schoolpleinen. Alle resultaten vind je in de infographic hieronder.

Ook komend jaar gaan we hard aan de slag voor onze missie. We gaan nóg meer schoolpleinen vergroenen (houd de website in de gaten voor de nieuwe voucherregeling!), nóg meer naar buiten en nóg meer over de natuur leren. Neem alvast een kijkje in ons nieuwe natuurmenu voor het educatieaanbod voor natuurlessen bij jou op school.

Tenslotte bedanken we iedereen die samen met ons een stap heeft gezet in de goede richting en bij heeft gedragen aan groene schoolpleinen, meer buitenlessen en groene projecten. Zo werken we samen aan een Zeeland waarbij ieder kind in contact staat met de natuur. Proost!

Ontdek meer over

Deel deze pagina