Soorten Bodemdieren Insecten en bodemdieren

Op safari tijdens de Bodemdierendagen

De groene revolutie Zeeland 18 september 2023

De Bodemdierendagen komen eraan: van 22 september t/m 8 oktober 2023 kijken we van dichtbij wat er leeft in de grond. Dichtbij huis is er een vergeten jungle vol dieren. Kleine dieren, maar onmisbaar voor een gezonde bodem en dus voor ons.

Safari

Elk jaar rond Dierendag gaan overal in het land zelfs een paar duizend mensen tegelijkertijd op bodemdierensafari. Geef je waarneming online door en draag bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken.

Met de klas duik je in de wereld van de bodemdieren. Met de lesbrief ‘Bodemdieren’ leer je alles over waarom bodemdieren heel goed zijn in schoonmaken, onderzoeken we waarom regenwormen zo belangrijk zijn en gaan we op zoek naar verschillende bodemdieren.

Bodemdieren Doeboek

Ook thuis kun je de wereld van bodemdieren ontdekken. Met het Bodemdieren Doeboek ga je op onderzoek wat mollen, wormen en spinnen allemaal uitspoken in en op de grond. Daarna ga je aan de slag. Maak je eigen insectenzuiger, bouw een compostfabriek en kom alles te weten over deze nuttige beestjes.

Download het Doeboek

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina