Leerzame én leuke natuurlessen voor Zeeuwse basisscholen

De groene revolutie Zeeland 7 april 2023

In de Zeeuwse natuur vind je bijzondere planten en dieren. De zeeraket en paarse strandloper bijvoorbeeld, die zich hebben aangepast aan de ruige omstandigheden aan de kust. En de noordzeekrab en zeester, die superkrachten hebben. Met de lessen uit de Zeeuwse Lessenbundel ontdekken leerlingen uit groep 5 t/m 8 álles over de Zeeuwse natuur. Bekijk alle gratis lessen en ga aan de slag!

Hoe werkt het?

Elke les bestaat uit één of meerdere filmpjes en een lesbrief met daarin drie uitgewerkte lessen en achtergrondinformatie. Voor de lessen zijn weinig materialen nodig. Je kunt ze makkelijk uitvoeren in de klas of op het schoolplein. De lessen in de lessenbundel sluiten aan bij diverse kerndoelen en bij vakken, zoals wereldoriëntatie. De lessen zijn het meest geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Elke lesbrief bevat ook tips om met leerlingen de Zeeuwse natuur te ontdekken. Bijvoorbeeld excursies naar een buitenlokaal en andere mooie plekken. Ook vind je tips over interessante leskisten van de natuur- en milieueducatiecentra in Zeeland.

Aan de slag!

Dus wil je jouw leerlingen meer leren over weidevogels, biodiversiteit of exoten? Bekijk dan snel alle lessen en ga aan de slag!

Ontdek meer over

Deel deze pagina