Buitenlestraining

Onderwijsdoelen scoor je buiten!

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn, door op school. Meestal binnen, in het klaslokaal. En dat terwijl steeds duidelijker wordt dat buiten léren positieve effecten heeft op kinderen. Het is leuk en gezond tegelijkertijd. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas. Tweederde van de leerkrachten zou ook graag meer buitenles willen geven. De Buitenlestraining geeft deze leerkrachten praktische handvatten, inspiratie of motivatie om daarmee ook echt aan de slag te gaan. 

Vaker buiten les

Leerkrachten zien overwegend positieve effecten van buiten lesgeven, zo blijkt uit het onderzoek van DUO. Ze denken dat leerlingen graag buiten les zouden hebben, en dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Momenteel is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Goed nieuws: tweederde van alle leerkrachten zou vaker buiten les willen geven.

Hoe werkt het?

IVN verzorgt de Buitenlestraining op locatie in afstemming met de school. De training vindt deels binen en deels buiten op het schoolplein plaats. De training duurt 2,5 uur en wordt gegeven door een trainer met zowel didactische als vakinhoudelijke kennis.

Inhoud training

In de Buitenlestraining krijgen leerkrachten praktische handvatten om buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen. Een belangrijk deel van de training is gereserveerd voor het geven van voorbeelden van buitenlessen en de aanpak en organisatie van een buitenles. Daarnaast gaan we dieper in op de positieve effecten van buitenlessen en ontwikkelen deelnemers onder begeleiding hun eigen les. Tot slot bekijken we hoe regelmatig buitenles geven verankerd kan worden in het lesprogramma op een manier die bij de school past.  

Prijsindicatie

Aanbod Bereik en resultaat Totaal
Buitenlestraining van 2,5 uur incl. 1 workshopleider Maximaal 12 deelnemers €599 (excl. BTW en reiskosten)
Buitenlestraining van 2,5 uur incl. 2 workshopleiders 13 tot 25 deelnemers €799 (excl. BTW en reiskosten)