BinnenBos

Een gezond leerklimaat in de klas

Een groen klaslokaal is goed voor het leerklimaat van kinderen. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie én een hogere waardering voor het klaslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een BinnenBos, een groene leerplek in de klas, erg leuk en leerzaam.

Hoe werkt het?

IVN verkoopt, in samenwerking met Royal Lemkes en Presikhaaf schoolmeubelen op twee vaste momenten in het jaar BinnenBospakketten voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Met een BinnenBos zetten leerkrachten het leslokaal vol met gifvrije en biologisch gekweekte kamerplanten. De leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maken ze stek voor stek ook de school groener!

Stappenplan BinnenBos

  1. Bestellen – Het BinnenBospakket bestellen kan op twee vaste momenten in het jaar. Scholen ontvangen het pakket twee maanden na de bestelling.
  2. Uitpakken – Het pakket is binnen! Elke leerling krijgt zijn eigen plantje en het verzorgen kan beginnen.
  3. Les: Plantdag – In de e-learning voor leerkrachten staan uitgewerkte lessen en praktische filmpjes. In deze eerste les gaan leerlingen aan de slag met het verpotten van hun persoonlijke plant.
  4. Les: Planten verzorgen – Verzorging van planten is een secuur klusje. In deze les leren de kinderen wat planten precies nodig hebben.
  5. Les: Stekken – Wat is stekken en hoe doe je dat precies? Dat staat centraal in de derde les. Na deze les ontvangen de leerlingen hun diploma, zij zijn nu echte BinnenBos-wachters!
  6. Weggeefdag – De school wordt aangemoedigd een dag te organiseren om de stekjes weg te geven, bijvoorbeeld aan een andere klas, of verzorgingstehuis. Zo kan iedereen meegenieten van de plantjes.
  7. Evaluatie

Inhoud BinnenBos-pakket

Daarnaast ontvangen ze:

Prijsindicatie

Aanbod Bereik en resultaat Totaal

BinnenBos-pakket voor groep 5
en 6 van het basisonderwijs

Voor 36 leerlingen vergroening
van één klaslokaal en de lerarenkamer
€350,-

Bestel een IVN Binnenbos