Natuurverbinders

Hoe krijg je meer mensen in actie voor de Natuur? En bereik je als IVN-afdeling nieuwe doelgroepen? Dat gaan we onderzoeken in het project Natuurverbinders. Beroepskrachten en vrijwilligers slaan de handen ineen. We starten met een pilot bij twee afdelingen: IVN Maas en Niers en IVN MunsterGeleenSittard.

Wat gaan we doen?

Beide afdelingen doen mee aan de ‘Expeditie nieuwe gezichten’. De Expeditie Nieuwe Gezichten is een nieuwe manier van vrijwilligers werven. Het helpt om IVN-afdelingen aantrekkelijker, toegankelijker en bekender te maken.

Campagne

Daarnaast zijn deze afdelingen samen met IVN Limburg nieuwe activiteiten aan het ontwikkelen voor nieuwe doelgroepen. Deze activiteiten gaan plaatsvinden van 1 tot en met 11 juni. In mei starten we met een uitgebreide campagne in de betreffende gemeenten. We zetten de activiteiten en daarmee ook de afdeling in de spotlights. Het doel: meer nieuwe gezichten werven die in actie komen voor de natuur. Want de natuur heeft mensen nodig.

Leren van elkaar

Wat we tijdens deze campagne leren gaan natuurlijk uitgebreid delen met alle afdelingen. Wat werkt goed? Wat werkt niet? En hoe laat je al die nieuwe mensen goed landen binden IVN?

Meer weten? Houd deze pagina in de gaten. We zullen hier regelmatig updates plaatsen. Heb je vragen? Mail ze naar d.vink@ivn.nl