Jeugdbegeleiderscursus

Weet jij nog hoe het voelt om languit op je rug in het bloemrijke gras te liggen en naar de wolken te staren? Om over smalle paadjes te struinen en ‘heksensoep’ te brouwen? Helaas spelen kinderen steeds minder buiten en missen zo het contact met de natuur. Gun jij de kinderen van nu betekenisvolle ervaringen in de natuur?

Meld je dan aan voor de IVN JeugdbegeleidersCursus Fryslân! Aanmelden kan tot 10 maart 2023 bij Pyke Kroes.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Kinderen hebben creatieve denkers en enthousiaste doeners nodig. Mensen die hart hebben voor de natuur en deze beleving graag door willen geven. De cursus is voor iedereen die zich hierin herkent en die het leuk vindt om kinderen (6 – 12 jaar) tijdens natuuractiviteiten de natuur van dichtbij te laten beleven. Het maakt daarbij niet uit of je zelf veel of weinig natuurkennis hebt.

Inhoud van de cursus

Je leert iets over natuur, maar dat is niet het belangrijkste. We gaan vooral bezig met didactiek. Hoe breng ik mijn boodschap over? Hoe sta ik voor de groep? Wat is natuurbeleving? Welke andere werkvormen dan ‘vertellen’ zijn er? Hoe ga ik om met verschillende leeftijden in één groep? Hoe kan ik differentiëren? En hoe geef ik mijn eigen draai aan een (bestaande) excursie?

Praktische informatie

Tijd: 09.30 – 15.30 uur (inloop 09.15 uur)
Data: zaterdag 25 maart en zaterdag 01 april 2023
Locatie: Bezoekerscentrum It Fryske Gea, Koaidyk 8a |Earnewâld
Kosten: € 20,- p.p.
Aanmelden: tot 10 maart 2023 bij Pyke Kroes | p.kroes@ivn.nl

De IVN Jeugdbegeleiderscursus wordt georganiseerd door IVN Fryslân en mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân. We starten bij 6 deelnemers en zitten vol met 15 cursisten. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Begint op 25 Dagen 01 april 2023 - 00:09
Wanneer
zaterdag 01 april 2023
00:09 tot 00:15
  • Kosten: €20,00
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Nee

Pyke Kroes

Friesland

Deel deze pagina