Jongeren

In Fryslân proberen we op verschillende manieren jongeren te betrekken bij thema’s die in de breedste zin te maken hebben met natuur. Denk aan water, duurzaamheid, voedsel.

Wil jij je graag samen met andere jongeren actief inzetten voor de Nederlandse natuur, maar weet je niet zo goed hoe? Meld je dan aan voor onze IVN Jongeren Mail en ontvang 4 x per jaar interessant nieuws en updates over de jongerenprojecten en -activiteiten van IVN!

Ik meld me aan!

Jongeren Advies Bureaus 

Een van onze projecten voor jongeren is het Jongeren Advies Bureau. Hierbij werken leerlingen in het voortgezet onderwijs aan oplossingen voor vraagstukken van echte opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. 

Wil je als school ook een keer op deze manier een project draaien? Neem dan contact met ons op. We kunnen dan kijken welke mogelijkheden er zijn.

Opdrachten over water

De afgelopen jaren werkten jongeren van verschillende scholen aan opdrachten met als thema ‘water’. Hoe zorgen we ervoor dat ons drinkwater van goede kwaliteit blijft als er medicijnresten in terechtkomen? Of: hoe voorkomen we dat schoon regenwater in het riool komt? Twee voorbeelden van opdrachten die leerlingen uit het voortgezet onderwijs kregen. Hun resultaten presenteerden ze tijdens een JeugdWaterCongres: 

Accepteer cookies

Opdrachten Jong Leren Eten 

In Fryslân werkten jongeren aan een project over voeding in opdracht van de Jong Leren Eten makelaars. 

Accepteer cookies

Wat kan IVN voor mij doen? 

Wil je meer weten over wat IVN Fryslân voor je kan betekenen op het gebied van jongeren of heb je vragen of een leuk idee? Neem dan contact op met Kees Siderius