Op voedselontdekkingstocht in de kinderopvang

Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Kinderopvangcentra zijn fantastische plekken om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten. IVN Flevoland, Jong Leren Eten Flevoland, en GGD Flevoland hebben daarom een laagdrempelig voedseleducatie-aanbod samengebracht voor de kinderopvang in Flevoland.

Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Inspiratieflyer

De kinderopvang is een fantastische plek om kinderen in contact te brengen met voedsel en gezond eten. Kinderen zijn van nature  nieuwsgierig en spelenderwijs ontdekken zij waar hun voedsel vandaan komt en hoe lekker gezond eten is!

Laat je inspireren door deze flyer. Ga samen moestuinieren, speel het Smaakspel en doe mee aan ‘Gezond Smikkelen’. Of trek allemaal je  laarzen aan en maak kennis met één van de vele boerderijen die Flevoland rijk is. Smakelijke ontdekkingsreis gewenst!

Kinderopvang in Flevoland op voedselontdekkingstocht

Gezonde voeding

Aan de slag met gezonde voeding? Bekijk het aanbod:

  • Jong Leren Eten biedt onder meer een subsidie aan voor voedseleducatie.
  • Hoe maak je een teeltplan, wanneer ga je zaaien en hoe kun je planten het beste verzorgen? Dat leer je allemaal in de e-learning schooltuinieren.
  • Ben je op zoek naar handige kweektips voor verschillende soorten gewassen? Of zoek je tips per moestuinfase? Kijk dan ook eens op ivn.nl/moestuin.

Meer weten?

We vertellen je graag meer! Neem contact op met IVN Flevoland.